Beweegmakelaar even voorstellen

Esther van den Bor

Mijn naam is Esther van den Bor en ik ben combinatiefunctionaris Beweegmakelaar van Weert. Mijn taak is o.a. het begeleiden en stimuleren van mensen die om wat voor reden dan ook niet actief zijn. Denk aan o.a. gezondheidsproblemen of financieel weinig te besteden. Daarnaast breng ik het sport- en beweegaanbod binnen de gemeente Weert in kaart en onderhoud ik nauwe contacten met de sportaanbieders.

Roel Meewissen

Mijn naam is Roel Meuwissen, sinds februari 2022 ben ik naast Esther werkzaam als beweegmakelaar bij Punt Welzijn. Ik houd me hierin vooral bezig als intermediair voor het Volwassenenfonds. Dit houdt in dat ik met mensen in gesprek ga om erachter te komen of zij gebruik kunnen maken van dit fonds. Is dat het geval? Dan doen we samen de aanvraag! Kijk ook bij het kopje Volwassenenfonds om hier meer over te weten te komen.
Daarnaast stimuleer ik, net als Esther, de volwassen bevolking van Weert om in beweging te komen door op zoek te gaan naar sport- en beweegactiviteiten die bij de persoon passen.

Verbinden

Dit is de belangrijkste taak want alles draait om het verbinden van vraag en aanbod op het gebied van sport & bewegen. Als je niet weet waar je het zoeken moet of naar wie je iemand kunt doorverwijzen, dan stopt daar vaak de trein en blijf je op dezelfde halte staan. Bewegen is Medicijn is ons motto en daarom hebben we de beweegmakelaar in het leven geroepen.

Heb je een cliënt die je in beweging wilt zetten of ben jezelf iemand die in beweging wilt komen maar weet je niet hoe en waar?

Dan hoef je alleen nog maar contact op te nemen met de beweegmakelaar. De beweegmakelaar heeft een groot netwerk om zich heen op het gebied van Zorg & Welzijn, Bedrijven, Overheid en Sport.

Begeleiden en Stimuleren

Mensen die een grote verandering in hun leven ervaren hebben (bijvoorbeeld een traumatische ervaring, chronische aandoening of ziekte of functiebeperking), kunnen daardoor in een sociaal isolement komen. Het gevolg kan zijn dat ze niet of nauwelijks meer in beweging komen.

Deze mensen willen we graag helpen door samen te kijken wat er nog wél kan en ze stimuleren om weer in beweging te komen op hun eigen niveau en wat het beste past bij hun wensen.

Beweegmaatjes

Voor de mensen die moeite hebben om zelfstandig weer in beweging te komen bieden wij een beweegmaatje aan. Dit is een vrijwilliger die net even dat extra steuntje in de rug kan zijn om de mensen over die drempel heen te helpen.

Samen kijken ze naar de wensen en mogelijkheden en gaan ze samen bijvoorbeeld wandelen, fietsen of fitnessen in het bos maar ook het stukje begeleiding naar een sport- of beweegaanbieder is een belangrijke taak van de vrijwilliger.

Sport- en Beweegaanbieders

Ook is het de taak als beweegmakelaar om te weten wat de mogelijkheden zijn bij de sport- en beweegaanbieders in Weert. Voor welke doelgroepen, wat de contributies zijn en of er capaciteit is om bijvoorbeeld mensen met een beperking aan te laten sluiten bij hun club.

Logo Punt Welzijn

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Esther van den Bor

e.vandenbor@puntwelzijn.nl
Mobiel: 06-54210469

Beweegmakelaar submenu