Weert Positief Gezond zorg en welzijn

Als je als zorgmedewerker, praktijk ondersteuner, huisarts of specialist aandacht hebt voor risico gedrag en preventief advies aan wilt reiken, of wilt stimuleren, dan heb je hulpmiddelen hiervoor nodig. Vaak heb je maar kort de tijd en blijft het wellicht bij informeren, bewustwording. Daar waar er weinig tijd is, is een korte analyse of specifieke scan wellicht nuttig. Als er wat meer tijd beschikbaar is, kan wellicht begeleid of gecoacht worden.

Deze zorg en welzijn toolbox reikt links aan naar nuttige websites en tools, bewustwordingsmaterialen en meer, om in de wachtkamer te gebruiken en/of in een op een advies. In het rechter menu zijn de links en materialen beschikbaar. Mis je hier nog tools of materialen, waar in de praktijk, vanuit de patiënt wel eens vraag naar is, mail dat gerust naar info@beweegnet.nl en wij gaan kijken of we het toe kunnen voegen.

Afbeelding huisarts met patient
Leefstijl switch

Download de Leefstijlscan

De Leefstijlscan analyseert welke aspecten in je leefstijl je gezondheid schaden. Kies je een van deze thema’s om je leefstijl te verbeteren, dan adviseren wij om je streven daarin klein te maken, zo klein dat je er zeker van bent dat je die SWITCH ook kan maken.

De 2 video dossiers geven inzicht in het wat, waarom en hoe van de thema’s. De adviezen zijn afgestemd op de nationale en internationale richtlijnen voor gezond bewegen en gezonde voeding.


Wil je er meer werk van maken en aan de slag met het Leefstijl SWITCH programma, maak dan GRATIS een persoonlijke account aan op onze partner pagina van Leefstijlclub.nl. Je kan dan de Leefstijlscan online invullen, jouw persoonlijke SWITCH activeren en gebruik maken van een persoonlijk werkboek voor optimale implementatie.

Wil je ondersteund of begeleid worden, ook dat kan, de Beweegmakelaar of de Leefstijlcoach kan je toelichting geven wat de mogelijkheden zijn.

Weert Positief Gezond submenu