Weert Positief Gezond algemeen

Positieve Gezondheid gaat over hoe wij veerkrachtig en betekenisvol kunnen leven. Het begrip gezondheid bestrijkt een veel breder gebied dan alleen maar ons lichamelijk functioneren.

Positieve Gezondheid gaat dus niet uit van ziekte en hetgeen niet goed gaat, maar vertrekt vanuit hetgeen er wél goed gaat. Positieve Gezondheid kijkt naar het lichamelijk, psychisch en spiritueel functioneren, als ook naar de kwaliteit van leven, maatschappelijke participatie en dagelijks functioneren. Met Weert Positief Gezond wil platform Weert in beweging Weertenaren inspireren en faciliteren voor een gezond en hoge kwaliteit van leven.


Spinneweb positieve gezondheid

Weert Positief Gezond is bedoeld voor alle Weertenaren. Zowel zij die actief en gezond leven, als ook de mensen met een beperking, ziekte of met een zekere afstand tot de actieve maatschappij. Iedereen kan hier inspiratie opdoen. Zo is deze website ook interessant voor professionals in de zorg. En zij die werkzaam zijn in Sociale en maatschappelijke beroepen. Weert Positieve Gezondheid biedt voor bedrijven en de zorg- en welzijn sector een toolbox boordevol hulpmiddelen en tools om Positieve Gezondheid in de praktijk toe te passen.

Positieve Gezondheid Zelf test
Positieve Gezondheid biedt een nieuw perspectief op het concept gezondheid. Het zal op de eerste plaats een zekere herkenning oproepen. En dan zul je geleidelijk je eigen toepassingen van Positieve Gezondheid vinden. De zelf-test die jouw persoonlijke mate van Positieve Gezondheid zichtbaar maakt, helpt daarbij. Omdat je daarmee de factoren die je gezondheid beïnvloeden in begrijpelijke verhoudingen gaat zien, in een overzichtelijk diagram. En als je daarna de keuze maakt om je gezondheid te verbeteren, begint dat misschien met het loslaten van de dagelijkse routine.

Positieve Gezondheid claimt niet voor iedereen onmiddellijk inspiratie te bieden. Integendeel, het concept werkt alleen voor mensen die dit echt willen. Het gaat namelijk niet om moeten, je kunt het evenmin iemand opleggen. Het verbreden van je visie op de eigen gezondheid sterkt het besef dat er veel meer factoren zijn dan alleen maar ‘ziekte’ die jouw gezondheid bepalen. Ook met de diagnose van een ziekte, is er altijd nog een heel groot gebied waarin je gezond bent.

Bron en inspiratie: https://limburgpositiefgezond.nl/

Weert Positief Gezond submenu