Nieuws Online SPORT TV Programma met uitreiking Sportaward Weert 2020.

gepubliceerd op: 01-03-2021 08:35

Het is belangrijk om uitzonderlijke prestaties van Weerter sporters te blijven waarderen. Aansprekende sportprestaties maken de Weertenaren trots. Daarbij zijn ze een inspirerend voorbeeld voor iedereen om zijn of haar eigen talent te ontwikkelen.

Helaas konden we door het coronavirus nu geen fysiek sportgala organiseren ivm de coronaregels alsook dat het afgelopen jaar voor veel sporters een moeilijk sportjaar is geweest omdat veel wedstrijden afgelast zijn. Echter, er zijn nog wel sportprestaties geleverd in de sporten waar het wel mogelijk was. We hebben deze sporters de mogelijkheid gegeven om de prestaties bij ons aan te melden in de periode van 1 december t/m 31 december 2020.

In samenwerking met Gemeente Weert, WeertFM TV en Weert Media Groep werd als alternatief voor het Sportgala een royaal uur Weert Sport TV gemaakt.  Beide presentatoren van vorig jaar, Cindy Denessen en Jean-Paul van der Donk zullen dit samen presenteren. In dit programma blikken we terug op de prestaties in 2020 van:

Dyonne en Danique Klomp: in 2020 beiden een plek behaald in het nationale dames seniorenteam van Nederland. Martijn Nies: meerdere Limburgse titels en 1e van Nederland 50 meter vlinderslag zwemmen. Alicia Bocken: Nederlands Kampioen children met haar paard Dagma. (springen) Emma Bocken: 1e plaats Landenwedstrijd Lambrechtshausen Lorenzo Caboni: Internationaal diverse break-dance wedstrijden gewonnen, 2e geworden met de Ruggeds op de BBIC World Finals, genomineerd als Breaktrough Artist of the Year. Anne-Fleur Hamaekers: Limburgs Kampioen tafeltennis pupillen A/B en D. Fenna Zusterzeel: Nederlands Kampioen zwemmen op 100 meter rugslag, brons op 100 meter vrije slag en Nederlands kampioen 100 meter wisselslag, 50 meter vrije slag en 100 meter schoolslag. Nick Close en Roxanna Keller: ondanks hun beider visuele beperking hebben ze samen de alternatieve vierdaagse gelopen.

De Zuiderhuis Sportaward 2020 werd overhandigd aan de heer Piet Overdevest (82) voor zijn jarenlange bijdrage aan het wedstrijdzwemmen bij ZPC de Rog, met name de jeugdafdeling heeft hij naar een hoger niveau weten te tillen.

De sporters zijn middels interviews, foto’s en filmbeelden in het zonnetje gezet tijdens het tv programma en ook kwamen de sportieve activiteiten van Punt Welzijn en het LVO Weert in Beeld. Het programma werd afgesloten met een interview van Tessa Geelen, wethouder Sport en de heer Harry Peters, voorzitter Sportplatform Weert. | Met dit mooie Sport TV programma hebben we mooie sportprestaties niet ongemerkt voorbij laten gaan. 

Om de gehele uitzending te kijken is hier de link: https://www.facebook.com/weertfm/videos/273124980921294/

 

 

 

terug naar overzicht