Nieuws Succes voor WeertBeleeft TV ZOMER aflevering 2021

gepubliceerd op: 06-07-2021 09:36

Afgelopen vrijdag 2 juli werd de ZOMER aflevering van WeertBeleeft TV uitgezonden via WeertFM TV. In deze aflevering kregen de boeren van Weert een prachtig platform en hebben we bij vier boeren uit het Weerterland achter de staldeuren kunnen kijken. Theo en Hanny Pouwels (melkkoeien), Carla van der Kruijs (varkens, kippen, eieren), Erik en Ludo Koppen (varkens en akkerbouw) en Giedo Indenkleef (melkgeiten) lieten allemaal d.m.v. interviews zien wat er zoal op hun boerenbedrijf gebeurd. De passie spat van deze mensen af en wat een liefde voor hun dieren laten ze zien, een aanrader om te kijken voor diegenen die de uitzending gemist hebben.

Presentatoren Cindy Denessen, Jean Paul van der Donk gingen in op onderwerpen zoals, de Boeren van Weert, de LLTB (Limburgse Land- en Tuinbouw Bond) die dit jaar hun jubileum vieren, de Plattelands coöperatie Maas en Peel en hun samenwerking over het boekje Smakelink. Dit boekje is een handig gidsje om de boerderijwinkels in de omgeving te vinden en te gebruiken voor de boerderijwinkelchallenge met de bingokaart die door de LLTB uitgezet is. Kijk hiervoor op lltb.nl/boerderijwinkelchallenge, leuk om mee te doen in de vakantieperiode. Deze challenge loopt tot september a.s.

Er was livemuziek te zien van Jesse Kanters en Ellis Janssen tussen de schapen van Heidi van der Pol (Boeren van Weert).  Bij "JP en de caravan gaat mee" kwam René Witte vertellen over zijn boek "Bourgondisch in evenwicht".  We hebben een stuk laten zien van de film van Molennetwerk Kempen-Broek, waardoor je zin krijgt om hun app te downloaden met de fietsroutes om door de mooie natuur langs de Molens te gaan, allemaal leuke inspiratie voor o.a. de zomervakantie.

Verder werd door Josephien Kersten natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man belicht met uiteraard de prachtige waterskibaan en mogelijkheden, zagen we lifesaving voorbij komen en de Weertbeleeft TV beweegcoach Nicole Timmerman laat zien dat je heerlijk kunt sporten in ons mooie gebied rondom de IJzeren Man.

De aflevering werd afgesloten met de zomerclip De Playa van Mark Gruijthuijsen.

De herhalingen van WeertBeleeft TV waren ook dit weekend op zaterdag en zondag nog te zien. Het programma is een productie van Weert Media Groep en komt tot stand door de samenwerking met WeertFM, ?!WAT Media en de Gemeente Weert.

Volgende aflevering NAJAAR 2021: 100 dagen burgemeesterschap van Raymond Vlecken, de nieuwe burgemeester van Weert.

De Zomeraflevering terugkijken?, dat kan via www.weertbeleeft.nl 

 

terug naar overzicht