Nieuws Nieuwe cursus van Vitaal Thuis: Verder na een Beroerte

gepubliceerd op: 19-09-2022 12:19

Nieuwe cursus van Vitaal Thuis: Verder na een Beroerte

Een beroerte, zoals een herseninfarct, TIA of hersenbloeding, is een ingrijpende gebeurtenis. Zowel voor de persoon die het heeft doorgemaakt, maar ook voor zijn of haar partner. Het vinden van een nieuwe balans vraagt voor beiden energie, geduld en creativiteit. De behandelaren van Vitaal Thuis kunnen u hierbij helpen met het groepsprogramma Verder na een Beroerte. De eerstvolgende cursus start op dinsdag 1 november.

Tijdens de cursus krijgt u handvatten om een goede balans te vinden tussen wat de beroerte van u en uw partner vraagt en hoe u hiermee kunt omgaan. Het is gericht op dat wat nog wel kan, ondanks de beperkingen. Middels oefeningen en het delen van ervaringen met andere deelnemers, gaat u zelf actief aan de slag. Deelname aan de cursus is gratis.

Het programma Verder na een Beroerte is opgebouwd volgens de PEPP4ALL methode. Dit is hét wetenschappelijk onderbouwde zelfmanagement programma voor chronische zieken, mantelzorgers en hulpverleners. U kunt rekenen op gedreven en professionele trainers met jarenlange praktijkervaring.

De eerstvolgende startdatum is dinsdag 1 november. De cursus vindt plaats in gasterij De Mantel aan het Zorgplein Land van Horne (Vogelsbleek 1, Weert) of in het Dienstencentrum Land van Horne aan de Werthaboulevard 3, Weert).. Bekijk de volledige planning en voor meer informatie op www.landvanhorne.nl/programma-verder-na-een-beroerte.

Over Vitaal Thuis Vitaal Thuis bestaat uit behandelaren met specialistische kennis en ervaring. Denk aan een ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist en diëtiste. Deze kennis zetten ze in bij u thuis, zodat u in uw eigen omgeving zo vitaal mogelijk ouder wordt. De behandelaren werken nauw met elkaar samen, óók met wijkverpleegkundigen en huisartsen. Benieuwd wat Vitaal Thuis voor u kan betekenen? Kijk op www.landvanhorne.nl/vitaal-thuis.

 

terug naar overzicht