Nieuws Gezondheidsprogramma Verder na een beroerte

gepubliceerd op: 18-11-2022 18:18

Gezondheidsprogramma Verder na een beroerte Leer met de PPEP4ALL methode omgaan met een beroerte

Een beroerte, zoals een herseninfarct, TIA of hersenbloeding, is een ingrijpende gebeurtenis. Zowel voor de persoon die het heeft doorgemaakt, maar ook voor zijn of haar partner. Het vinden van een nieuwe balans vraagt van beiden energie, geduld en creativiteit. De behandelaren van Vitaal Thuis kunnen u hierbij (op weg) helpen met het programma Verder na een beroerte. U en uw partner krijgen handvatten om een goede balans te vinden tussen wat de beroerte van u en uw partner vraagt en hoe u hiermee kunt omgaan.

Programma Verschillende onderwerpen komen aan bod:

  • gezondheidsbevordering
  • omgaan met stress
  • angst & depressie
  • sociale ondersteuning

Voor wie Voor mensen die 6 maanden of langer geleden een beroerte hebben doorgemaakt, en voor hun partner of mantelzorger. Het programma bestaat uit het delen van informatie, uitwisselen van tips en ervaringen en uit oefeningen waar de deelnemers actief mee aan de slag gaan, tijdens de bijeenkomsten en tussendoor thuis.

Planning Op verschillende momenten in het jaar kunt u deelnemen aan het programma. Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten. De volgende startdatums zijn bekend:

  • Startdatum vrijdag 13 januari 2023 in Weert
  • Startdatum dinsdag 4 april 2023 in Weert
  • Startdatum vrijdag 7 juli 2023 in Weert
  • Startdatum donderdag 26 oktober 2023 in Budel
  • Startdatum maandag 23 oktober 2023 in Weert

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Kosten Deelname aan het programma Verder na een beroerte is kosteloos. Aanmelden is wel verplicht.

Aanmelden of meer informatie Bekijk de website voor meer informatie. Of neem contact op via 088 987 85 00 of vitaalthuis@landnvahorne.nl.

Over Vitaal Thuis Natuurlijk blijft u het liefst zo lang mogelijk vitaal en zelfstandig wonen. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Het behandelteam Vitaal Thuis, onderdeel van Land van Horne, helpt u hierbij. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van klachten en belemmeringen die ontstaan door een operatie, (chronische) ziekte of door het ouder worden. Samen geven wij u de best passende behandeling en begeleiding in uw eigen omgeving. Waar nodig schakelen wij met andere zorgverleners. En u kunt ook (kosteloos) deelnemen aan diverse programma’s en fitnessgroepen voor een vitaler leven. Wilt u weten wat Vitaal Thuis voor u of uw naaste kan betekenen? Kijk dan op www.landvanhorne.nl/vitaal-thuis.

terug naar overzicht