Nieuws Succes voor project Sjors Sportief

gepubliceerd op: 15-03-2024 16:55

Succes voor project Sjors Sportief, mogelijk gemaakt door Sportakkoord Weert, meer dan 1.000 kinderen hebben zich aangemeld!

Gemeente Weert heeft het proces om te komen tot een Sportakkoord aangejaagd. In dit sportakkoord zijn kansen, uitdagingen en acties beschreven die zijn gebaseerd op lokale behoeften en ambities en heeft een dynamisch karakter. Nieuwe actiepunten en organisaties kunnen worden toegevoegd en nieuwe initiatieven en samenwerkingen kunnen worden gestart. Zo zijn er in 2023 aanvragen gedaan waaronder:

- Sjors Sportief, een nieuw initiatief dat het voor kinderen mogelijk maakt om op een laagdrempelige manier kennis te maken met sportverenigingen en beweegaanbieders in weert, meer dan 1.000 kids hebben zich begin dit jaar hier al voor aangemeld middels het boekje dat uitgereikt is op basisscholen in Weert. - een tafeltennis clinic door Kelly van Zon bij TTV/Megacles - Softbalteam-mix toernooi van HVS Indians - Taakie platform pilot bij 7 verenigingen als digitale vrijwilligersassistent - tennisclinic voor de jeugd tijdens de jubileumweek van TC Lichtenberg - pilot trefbalclub 9 weken spelen van trefbal voor kinderen uit het speciaal onderwijs - pumptracken tijdens de Olympische Spelen van Human Kind - Sport voor vluchtelingenjongeren - Duofietsen stimuleren - Theatershow Positief Coachen in het Munttheater (gratis toegang) - De ludieke film om de onmisbare rol van vrijwilligers te onderstrepen via AV Weert - Samen sporten met dementie, mantelzorgers kunnen bij diverse aanbieders gratis mee Wil je ook een aanvraag indienen?

Vanuit het sportakkoord is in 2024 ook uitvoeringsbudget beschikbaar voor het realiseren van ideeën en acties, die aansluiten bij een van de thema’s van het sportakkoord.

Samen maken we sport in Weert toekomstbestendig, leuk en voor iedereen toegankelijk! Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor jouw sportvereniging of organisatie? Of heb je een idee voor een sport- en beweegproject? Kijk op weertinbeweging.nl en volg de facebook en instagrampagina van Sportakkoord Weert!

Je kunt ook altijd een mailtje sturen naar sportakkoordweert@gmail.com

Campagnefilmpje Sportakkoord Weert: https://youtu.be/2kSaYmcdJnk Filmpje onmisbare vrijwilligers: https://youtu.be/J7ieb3jwPKQ

terug naar overzicht