Nieuws RICK is er trots op om DANCE FOR HEALTH nu ook in Weert aan te bieden

gepubliceerd op: 03-02-2016 14:47

Rick, Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie, start deze maand met een unieke cursus die  bijdraagt aan het behoud van zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven van mensen met een bewegingsbeperking.  

Het vertellen en verbeelden van verhalen, (live) muziek en het delen van emoties worden gekoppeld aan specifieke aandachtsgebieden zoals balans, flexibiliteit en coördinatie. Het gaat om het creatieve proces, waar plezier, ontmoeting, zelfontplooiing en een hernieuwd vertrouwen in het eigen lichaam net zo belangrijk zijn als de beweging zelf.

Wie zijn wij Stichting Dance for Health werd in 2012 opgericht dor Marc Vlemmix en Andrew Greenwood. Marc is naast gepassioneerd dansliefhebber ook parkinsonpatiënt. Andrew was professioneel danser en werkte daarna als balletmeester. Samen hebben zij de DfH-bewegingsmethode ontwikkeld, waardoor mensen met Parkinson zich fitter, vrijer en energieker gaan voelen. Deze methode is gebaseerd op het model van de Mark Morris Dance Group en de Brooklyn Parkinson Group uit New York en werd met de hulp van deelnemers verder verfijnd.  

Kennismakings- en informatiebijeenkomst op dinsdag 23 februari. De week daarna volgen 8 kennismakingslessen, steeds van 10:30 uur tot 11:45 uur bij Rick, Beekstraat 27(dezelfde ingang als De Roos).  

De 1e bijeenkomst is gratis. 8 kennismakingslessen kosten € 80, kom je samen met een partner betaal je maar € 135,- samen. De lessen zijn onder begeleiding van onze dansdocente Sandra Höpfner-Buchnitzki.  

Ga voor meer informatie over Kunst- en Cultuureducatie naar www.ricknet.nl of neem contact op met Rick via tel. 0495 – 533954 en vraag naar Jan van Dongen.

terug naar overzicht