Nieuws Uitstekend weekend Tensor Turners

gepubliceerd op: 14-03-2016 11:42

Bron: WeertdeGekste 14 maart 2016

Op zaterdag 12 maart 2016 vond de achtste finale van het Nederlands Kampioenschap Heren Turnen plaats voor de 2e en 3e divisie en op zondag 13 maart al de kwart finale van de talentendivisie benjamin. Deze wedstrijden vonden plaats in Sporthal T Kwadraat in Tilburg.

Voor Tensor Turnen Weert mocht in de ochtend Jasper Versantvoort, uitkomende in de 2e divisie junior 2 niveau 5, de spits afbijten. Vanaf het begin zat Jasper goed in zijn ritme, turnde een geconcentreerde wedstrijd met zelfs een tweede plaats op de brug. Op een haar na kwam hij uiteindelijk 0,05 punt! tekort voor het eremetaal. Trots en voldaan eindigde Jasper op een hele mooie vierde plek.

In de middag kwamen de 2e divisie niveau 8 pupillen, Kaj Peek, Jonah Franzen en Rik Kneepkens in actie. Kaj, 2e divisie debutant op het NK, stond zijn mannetje en liet een heel mooie ringoefening en sprong zien. Hierdoor eindigde hij op knappe 16e plaats. Jonah eindigde als 14e, mede door een tweede plaats op de vloeroefening en omdat hij op de rekstok oefening strakke en hele hoge zwaaien liet zien. Als laatste en hoogst genoteerde Tensor pupil heeft Rik een mooie 13e plaats behaald. Rik behaalde de hoogste score op vloer en turnde verder enkele nette oefeningen. De pupillen mogen trots terugkijken op hun prestaties en zijn door naar de kwart finale.

Bij de 3e divisie Junior 1 Niveau 7 heeft Xander Koole eremetaal behaald! Door een hele mooie wedstrijd te turnen met een 3 plaats op vloer en voltige werd Xander knap derde. Hierdoor mocht hij de bronzen plak mee naar Weert nemen. Van harte gefeliciteerd!

Op zondag 14 maart, met nog maar een week tijd gehad om bij te komen van de achtste finale, stond de kwart finale al voor de deur voor Wouter van de Brandt en Roel Geerlings. De benjamins van Tensor Turnen lieten zien wat ze waard waren! Wouter steeg boven zichzelf uit en turnde een prachtige wedstrijd. Met een verdiende 11e notering plaatste hij zich voor de halve finale. Roel heeft wederom goed laten zien wat hij kan en stond goed zijn mannetje in het sterke deelnemersveld. Met een mooie 6e plaats gaat ook Roel door naar de volgende ronde. Te vermelden waard! beide jongens zijn als enige benjamins uit Limburg door naar de volgende ronde. Wat een prestatie.

Tensor Turnen Weert kijkt terug op een fantastisch NK weekend. Alle turners zijn door naar de volgende ronde en hebben knappe prestaties neergezet. Chapeau heren!

Xander mag naar de kwartfinale op 3 april in Waddixveen. De heren uit de 2e divisie turnen in het weekend van 16 en 17 april de kwartfinale in Kampen. De benjamins hebben op zondag 22 mei hun ½ Finale in Alkmaar.