Nieuws Netwerkavond Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg

gepubliceerd op: 16-03-2016 15:32

Uitnodiging

Netwerkavond Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg

 

Maandagavond 11 april 2016 

Op 11 april aanstaande vindt voor de eerste keer een ‘IKS-netwerkavond’ plaats! De avond, die in het teken staat van ontmoeting en kennisdeling, is bedoeld voor aanbieders van sport en bewegen voor mensen met een beperking (of wie dit wil gaan aanbieden), zorginstellingen, speciaal onderwijs, gemeenten en overige betrokken organisaties in heel Midden-Limburg. Dit jaar wordt de avond samen met de Gemeente Weert, Punt Welzijn en Platform Gehandicapten Weert georganiseerd, en valt in de ‘Weerter Sportweek’. Avondvoorzitter is Maurice Graef, bekend van VVV Venlo en TV Limburg.

 

Programma

17:30    Inloop met eten. Verzorgd door cliënten van PSW!

18:30    Openingswoord door dhr. Gerard IJff, wethouder van Roermond en voorzitter van IKS.

18:45    Plenair gedeelte.

19:15    Twee workshoprondes.

21:00    Netwerkborrel + verloting stimulerings-cheque door dhr. Geert Gabriëls, wethouder van Weert.

22:00    Einde.

 

Plenair gedeelte

Met onder andere een inspirerend gesprek met toptafeltennisser Bjorn Jaeken en een bestuurslid van zijn vereniging Megacles. Hoe bereik je de top van het aangepast sporten?

 

Workshops

De workshops worden twee keer gehouden, u kunt er dus twee bijwonen.

I.

‘Burgerkracht en Bedrijfsleven’

 

Wie en wat is er nodig voor een succesvol burgerinitiatief? Esther van den Bor en John van Heel van (onder andere) Platform Weert in Beweging delen hun ervaringen.

 

II.

‘Onderwijs en Verenigingen’

 

Naard Vaes (vakleerkracht), Walter Hebben en Tom van Ratingen (Choice4Sport) zijn betrokken bij KEC de Donderberg in Roermond en weten hoe speciaal onderwijs samen met verenigingen en specialisten een passend aanbod kan realiseren.

 

III.

‘Subsidies en Fondsen’

 

Een introductie in een aantal subsidieregelingen en fondsen, en do’s en don’ts bij het aanvragen. Door Jorg Eijssen, adviseur van Huis voor de Sport Limburg.

 

IV.

‘Starten en Behouden’

 

Het opzetten en continueren van aanbod voor mensen met een beperking is voor veel verenigingen een hele uitdaging. Joseph Majoie van Huis voor de Sport Limburg heeft hier zelf veel ervaring mee en deelt tips & tricks.

 

 

Stimulerings-cheque

Tijdens de afsluitende borrel verloten we onder de aanwezige Midden-Limburgse organisaties een stimuleringsbijdrage van € 150,-. Verzorgt u zelf geen sportactiviteiten? Doe dan mee voor een organisatie die het kan gebruiken!

 

Locatie

Gastheer is zorginstelling PSW (locatie ‘Atelier 88’), Graafschap Hornelaan 88, 6004 HS Weert. Parkeren kan ook bij de naastgelegen sporthal/basisschool Aan de Bron.

 

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan t/m 4 april door een mail te sturen naar IKS-regioconsulent Pauline Schrooten, paulineschrooten@roermond.nl. Geef s.v.p. ook het aantal personen en de gewenste workshops op. Ook voor andere vragen kunt u contact opnemen met Pauline. Deelname is gratis.

Onder voorbehoud van wijzigingen.

terug naar overzicht