Nieuws Bloesemwandeling met IVN-Weert e.o. naar Ulestraten

gepubliceerd op: 25-03-2016 10:43

Zondag 10 april organiseert het IVN afdeling Weert weer een bloesemtocht.

De tocht gaat dit keer vanaf Café-feestzaal Walk-Inn, Groot Berghem 2 in Ulestraten via de Wijngaardsberg naar het gehucht Kasen bij Bunde.  De wandeling is ongeveer 9 km lang.

Vertrek om 9.00uur vanaf het parkeerterrein De Dries te Weert en om 10 uur in Ulestraten. Naar verwachting zijn we om 16.15 uur weer terug in Weert.

Tijdens de tocht kunnen we genieten van de vergezichten met  bloeiende kers in de bosranden en van de bloeiende hoog- en laagstamboomgaarden. Ook de grondbloeiers zoals het speenkruid, bosanemoon, slanke sleutelbloem en de gewone salomonszegel zullen we zien. Kortom een wandeling om te genieten van het voorjaar. Bij goed weer kunnen we nog picknicken. Ook zullen we onderweg gebruik maken van een horecagelegenheid.

Iedereen kan aan de tocht deelnemen. Buiten een kleine vergoeding aan de chauffeur voor het carpoolen zijn aan de deelname geen kosten aan verbonden. Goed schoeisel wordt aangeraden.

Info: Gerard Hendriks 0495-536357

P.S. Wilt u in Weert genieten van de bloesems? Dan kunt u gebruik maken van het boekje ‘Wandel- en fietstochten langs monumentale bomen in de gemeente Weert’. Dit boekje is nog voor € 2, - verkrijgbaar bij het NMC en bij Bruna Weert.

terug naar overzicht