Nieuws 3 x Limburgs Kampioen voor Tensor

gepubliceerd op: 11-04-2016 09:08

Bron: WeertdeGekste

11 april 2016

Zondag 10 april 2016 werd de tweede Limburgse Kampioenschap wedstrijd gehouden van de heren 2e, 3e en 4e divisie in Turnhal Kerkrade. De eerste en tweede wedstrijd samen bepalen uiteindelijk wie zich Limburgs Kampioen 2016 mag noemen.

Voor Tensor Turnen Weert deden negentien turners mee van de 2e, 3e en 4e divisie wedstrijd- en recreantengroep.

De turners van categorie instap 3e divisie mochten in de ochtend de spits afbijten.Er werd door iedereen uiterst geconcentreerd geturnd. Enzo Tinnemans, Kay Driessen, Nordin van Mierlo, Ruben van Cranenbroek en Sef Jungheim lieten hun beste oefeningen zien met resultaten waar zij trots op mogen zijn.

Uiteindelijk behaalde hier Kay Driessen medaillesucces. Kay was op dreef en zette mooie oefeningen met hoge scores neer. Hij scoorde het hoogste op de ringen, sprong en rek. Kay wist hiermee de eerste plaats in de wacht te slepen en werd in de totaalscore overtuigend Limburgs kampioen. Gefeliciteerd!

In de middag acte de préséance van de jongens uit de 2e en 4e divisie. Bij de 4e divisie instap mochten Leonard Buchnitzki en Ryan van der Heijden hun beste (turn)beentjes voorzetten. De spanning was bij deze kleine mannen duidelijk aanwezig. Ondanks dit lieten zij aan iedereen zien plezier te hebben in het turnen, een overwinning op zich. Trots kunnen zij terugkijken op deze LK ervaring.

Bij de pupillen 4e divisie toonden Coen Gielen, Freek Driessen en Sem Deckers hun oefeningen geconcentreerd aan de jury en het publiek. Met enkele strakke oefeningen en mooie scores was Freek goed op dreef. Dit werd beloond met een verdiende bronzen medaille in deze tweede wedstrijd.

Coen, in de eerste wedstrijd nog op een vierde plaats op 0,1 punt van de nummer drie, was vastberaden. Hij liet enkele geweldige oefeningen zien en scoorde hiermee het hoogste op vloer, voltige, ringen en brug. Met deze inhaalrace werd hij in deze tweede wedstrijd eerste en mocht zich na deze geweldige wedstrijd ook nog eens Limburgs Kampioen 2016 noemen. Top gedaan!

De spanning was ook te snijden bij de heren benjamins 2e divisie. Amin van Veldhoven, Stan Smits van Waesberghe, Wouter van den Brandt, Niels Boelens en Roel Geerlings. Deze jonge turners lieten zien wat ze waard waren wat resulteerde in een mooie wedstrijd.

Wouter ging er uiteindelijk in deze tweede wedstrijd vandoor met de zilveren plak. Een hele mooie revanche gezien hij de eerste wedstrijd vanwege een gebroken sleutelbeen niet mee kon doen. Voor Roel was er overtuigend de gouden medaille. Hij liet op alle toestellen zien dat hij op dit moment de beste is. Het feest werd nog groter, na twee wedstrijden mag Roel zich een jaar lang Limburgs Kampioen 2016 noemen. Proficiat!

In de eerste wedstrijd was de concurrentie bij de pupillen 2e divisie groot. Nu een paar maanden verder geloofden Rik Kneepkens, Jonah Franzen en Kaj Peek in hun kansen. De focus was continue aanwezig de strijd was spannend. Jonah scoorde het hoogste op vloer, tweede op brug en rek. Dit werd beloond met een mooie 3e plaats, brons voor Jonah in deze tweede wedstrijd. Na twee wedstrijden was voor Rik het eindresultaat een verdiende 3e plaats. Brons in het eindklassement voor Rik.

Tensor Turnen Weert kijk terug op een zeer succesvol LK 2016. Met het afleveren van drie Limburgse Kampioenen en na twee wedstrijden een medailleoogst van maar liefst 13 stuks is dit zeker een felicitatie waard aan alle turners en trainers, Van Harte gefeliciteerd!

Voor meer informatie zie de website www.tensorturnenweert.nl

terug naar overzicht