Nieuws RIJVERENIGINGEN WEERT SLAAN HANDEN INEEN

gepubliceerd op: 03-07-2016 19:29

RUITERDAGEN CONCOURS LAND VAN WEERT 29,30 & 31 JULI 2016

Equinus Rijvereniging Stramproy , Paarden Sport Vereniging Laar en de Landelijke Rijvereniging Weert slaan voor het organiseren van het jaarlijks paarden concours de handen ineen ! Door onze afzonderlijke krachten te bundelen gaan we elkaar versterken wordt er groots uitgepakt! Concours Land van Weert, zoals de overkoepelende naam gekozen is, zal opengesteld worden voor alle disciplines, voor pony’s en paarden, en voor alle categorieën springen en dressuur.

Het jaarlijkse Concours Hippique van rijvereniging Equinus uit Stramproy is met ca. 600 deelnemende dressuurcombinaties een van de grootste paardensportevenementen van Limburg. Omdat het concours een week voor de Limburgse kampioenschappen valt, zien veel deelnemers het concours sinds jaar en dag als de ideale generale repetitie; hun laatste fantastische mogelijkheid om in wedstrijdverband te oefenen voor de Limburgse kampioenschappen. Op vrijdag 29-juli is er in Stramproy gelegenheid tot oefendressuur.

In Stramproy op het terrein aan de Stoutsweg, vinden op zaterdag naast de pony dressuur wedstrijden, speciaal voor de kinderen, De Bixie wedstrijden plaats. Op beide dagen zijn er shows met kür op muziek, de show van Fré Moonen met Angel, met aansluitend de sprookjes Haflinger kür van Esther Meulendijks en Susan Vossen, en de 4-Tal D pony Dressuurproef. Verder kunt u in Stramproy de gehele dag instappen voor een klassieke paard en wagen tocht van ca 20 minuten.

Het Concours Land van Weert van de samenwerkende verenigingen PSV Laar en LR Weert wat begin juni door aanhoudende regenval uitgesteld moest worden zal nu ook in het laatste weekend van juli gehouden gaan worden op het terrein aan de Rietstraat in Weert (Laar). Voor de reeds ingeschreven 650 combinaties (en 40 op de wachtlijst ) zal een nieuw vraagprogramma worden aangeboden.

In samenwerking met Rijvereniging Equinus Stramproy zullen voor alle deelnemers voldoende mogelijkheden worden geboden om, op een grasbodem, de generale te oefenen voor de Limburgse Kampioenschappen. Op beide dagen zal erin Weert gekeken kunnen worden naar de discipline springen.

Op zondag zijn er in Weert Bixie clinics door Solange Hermans met Rosalie en Eveline Bos, beiden internationale EK dressuuramazones, waarna aansluitend om 14.00 uur een grandioze BIXIE Show volgt, met een onthulling van het Nationale Bixie Dream Team door wethouder Geert Gabriels. Het team bestaan uit vier zeer jeugdige ruitertjes in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar, Fenne, Marit, Desteney en Joep, allen afkomstig uit Limburg. Het dreamteam zal worden binnengereden in een koets door menner Tristan Verheijen.

Voor de jeugd is er tevens op beide locaties van alles te doen zoals, schminken, springkussen, kleurplaatwedstrijd, rondtocht paard en wagen, leuke standjes, etc. etc.

Wanneer u de paardensport een warm hart toedraagt moet u zeker Concours Land van Weert bezoeken. Dus kom en geniet van deze hele mooie ruiterdagen !

De toegang is op beide locaties gratis en u kunt makkelijk parkeren.

Voor meer informatie kijk op facebook of mail naar:

Springen: concourslandvanweert@gmail.com

Dressuur, bixie & oefen wedstrijden: info@equinus.nl

terug naar overzicht