Nieuws Rio: Vera van Pol stunt met turnsters met finaleplek

gepubliceerd op: 09-08-2016 13:29

Bron: 1Limburg

De Nederlandse turnsters - met daarbij Vera van Pol uit Weert - hebben zondagnacht in Rio gestunt met een plek in de landenfinale.

De vijf dames kwamen tot een score van 171.929. Dat was net voldoende voor een achtste plek in de landenklassement. De eerste acht landen gaan door naar de finale.

Sanne Wevers Bij de Nederlandse dames maakte vooral Sanne Wevers grote indruk. Op het toestel balk turnde zij een oefening die goed was voor een score van 15,066. Dat was op dat moment de tweede score van de dag en daarmee maakt Wevers grote kans op een individuele finaleplek.

Vera van Pol Van Pol kwam in actie op twee onderdelen. Ze was vooral op dreef bij de paardensprong. Zij zette daar met 14.266 haar beste score van de dag neer. Op de vloer zat een dergelijke score er niet in. Van Pol kwam daar tot 13.500, de slechtste score van de Nederlandse vrouwen op het onderdeel vloer.

Wachten Nederland turnde in de vierde van de vijfde startgroep en stond na afloop zevende in het landenklassement. Dat wilde zeggen dat de Nederlandse dames na afloop in spanning moesten afwachten of ze dinsdag tijdens de finale in actie mogen komen. Verwacht werd eigenlijk dat Canada en Japan in de laatste subdivisie nog hoger zouden scoren dan de 171.929 van Nederland.

Spanning Japan deed dat ook, maar de Canadezen slaagden er niet in om Nederland te verslaan. De Canadezen eindigden uiteindelijk op een score van 171.761. Net niet voldoende om Nederland voor te blijven.

Waanzinnig Turncoach Gerben Wiersma had voordat de finaleplek werd gehaald al aangegeven enorm trots te zijn op de 'heel bijzondere' prestatie van zijn team. "Vooraf zeiden we: een teamscore van 170 is goed en het zou waanzinnig zijn als we 172 aantikken." Daar kwam het team met 171.929 dus heel dichtbij.

terug naar overzicht