Nieuws JOGG-Weert, jongeren op gezond gewicht

gepubliceerd op: 04-10-2016 10:22

Per 1 oktober 2016 is de gemeente Weert officieel een JOGG-gemeente. JOGG staat voor jongeren op gezond gewicht en is een methode om meer jongeren op gezond gewicht te krijgen. Het doel van de gemeente Weert is het streven naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl gestimuleerd wordt en de normaalste zaak van de wereld is.

Overgewicht komt meer voor in een omgeving die uitnodigt tot veel eten en weinig bewegen, een zogenaamde obesogene omgeving. De wereld waarin onze jeugd opgroeit is de laatste decennia ongemerkt een omgeving geworden waarin verleidelijke ongezonde keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn. Met de JOGG-aanpak zet de gemeente Weert zich in voor lokale samenwerkingen tussen private en publieke partijen om beetje bij beetje de omgeving van jongeren te veranderen zodat de gezonde keuze weer normaal wordt.

De komende maanden wordt het plan van aanpak voor de gemeente Weert geschreven door de nieuwe JOGG-regisseur Thomas Witjes in samenwerking met alle partners. Wilt u graag meer weten over JOGG-Weert dan kunt u contact opnemen met Thomas Witjes of een kijkje nemen op de site

www.jongerenopgezondgewicht.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Thomas Witjes

t.witjes@puntwelzijn.nl

06-25222191

 

terug naar overzicht