Nieuws Menteam Tristan Verheijen uit Weert gaat Nederland verdedigen op het WK in Sloveniƫ!!!

gepubliceerd op: 15-08-2017 14:11

 

Na de grote internationale wedstrijd, op het prachtige terrein van Riant in Beekbergen, kregen Tristan en zijn team afgelopen maandag te horen dat ze door bondscoach Harry de Ruyter uitgekozen zijn om deel te nemen aan het WK in het Sloveense Lipica. Team Verheijen maakt deel uit van het Nederlandse team dat bestaat uit Stan van Eijk, Tom Engbers en Tristan Verheijen zelf. Deze drie jonge menners zullen er alles aan doen om goud binnen te halen voor het Nederlandse team.

Na de keuring op woensdag  kon Tristan donderdag van start in de dressuurring. Tristan reed een mooie proef. "De paarden waren goed aan het bit en liepen super", begint Tristan. "Doordat ik iets te veel druk had, kon ik het niet mooi afwerken dat was jammer maar ik ben tevreden over mijn proef", aldus Tristan. Met 50.61 punten verliet Tristan als 2e Nederlander de ring.

Zaterdag verscheen Team Verheijen  aan de start van de marathon. Deze was opgebouwd uit zeven mooie hindernissen. "Het was voor ons een goede training naar het WK”, vertelt Tristan. Het was voor zowel publiek als menner een mooie marathon met sterk opbouwende hindernissen en een pittige waterbak.

Na de wedstrijd in Valkenswaard is Tristan hard aan het werk gegaan om de onderdelen die minder goed gingen te verbeteren en met succes!

“Het span voelde echt aan als een eenheid waardoor ik ze zelf heel ontspannen door de hindernissen kon leiden.”. We hebben steeds de kortste route gereden en reden nergens een meter te veel, dan win je tijd. Ik ben zeer tevreden over de marathon”, vertelt Tristan.

Met een 6e plaats en als 2e Nederlander in het tussenklassement, begon Tristan op zondag aan de vaardigheid.

Tristan had maar één doel voor ogen: dubbel nul rijden. Helaas viel bij doorgang 9 een balletje van de pion maar hij wist wel binnen de tijd te rijden. “Het was jammer dat het balletje viel. Ik was graag als beste Nederlander geëindigd”, lacht Tristan. “Maar ik gun het Tom ook zeker”.

Met een 5e plaats in het totaalklassement en een 2e plek in het Nederlandse klassement  kan Tristan terugkijken op een zeer geslaagde voorbereiding op het WK.

Tristan en zijn team werken hard om zich klaar te maken voor het WK in Lipica van 20 t/m 24 september. “We gaan voor goud!!!

Niet alleen voor het Nederlands team, maar ook voor team Tristan Verheijen”, aldus een positieve Tristan.

 

Het is nog wel een onbetaalde dure hobby  en we zoeken dan ook naar mensen of bedrijven die ons hierbij financieel willen ondersteunen.

 

Mocht u interesse hebben om dit topsport team te ondersteunen dan kunt u contact opnemen met:

Tristan Verheijen

Sint Sebastiaanskapelstraat 28

6003 NT  Weert

+31 (0) 6 13 10 80 51

teamtristanverheijen@gmail.com

www.menteamtristanverheijen.nl

terug naar overzicht