Nieuws Boels Ladies Tour doet Weert en Stramproy aan

gepubliceerd op: 25-08-2017 10:04

Dé internationale wielerwedstrijd voor vrouwen

 

Boels Ladies Tour doet Weert en Stramproy aan

 

Weert is etappeplaats van de Boels Ladies Tour, dé internationale wielerwedstrijd voor vrouwen door Nederland (UCI Women’s WorldTour). Op vrijdag 1 september 2017 finisht de tour in Weert en op zaterdag 2 september vertrekt de volgende etappe vanuit Stramproy. Bij de ca. 120 deelneemsters zijn ook bekende wielrensters, zoals Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Kirsten Wild en Annemiek van Vleuten.

Voor de wedstrijd is het nodig op beide dagen een aantal wegen in de gemeente af te sluiten.

Rond dit evenement vinden allerlei activiteiten in de binnenstad van Weert en in Stramproy plaats.

 

Sportwethouder Geert Gabriëls is blij dat de Boels Ladies Tour Weert en Stramproy aandoet. “Dit is een belangrijk internationaal evenement waarmee (top)sport voor vrouwen wordt gepromoot. We kunnen ons weer eens laten zien als sportstad in de aanloop naar de Europese kampioenschappen Triathlon 2019 die in Weert gaan plaatsvinden.”

 

Verkeersafsluitingen

Op vrijdag 1 september komen de eerste rensters van de Tour rond 16.00 uur in Weert aan. Zij fietsen daarna nog enkele rondes op een parcours van 8,4 km. met eindpunt aan de Wilhelminasingel. Die route gaat vanaf de Wilhelminasingel over de Driesveldlaan, Parallelweg, Louis Regoutstraat, Kerkstraat, Keulerstraat, Parklaan, Diesterbaan, IJzerenmanweg, Voorhoeveweg, Kazernelaan, Industriekade, Energiestraat, Beekpoort en Wilhelminasingel. Dit betekent dat deze wegen vanaf ca. 16.00 tot 17.15 uur afgesloten zijn voor alle verkeer. Voor de Wilhelminasingel geldt dat alleen de buitenzijde van de singel is afgesloten, waardoor de binnenstad bereikbaar blijft. In verband met de opbouw en inrichting van de finish-locatie is dit deel van de Wilhelminasingel tussen Beekpoort en Driesveldlaan al vanaf 10.00 uur afgesloten. Aanwonenden hebben hierover een brief ontvangen.

 

Gebied binnen parcours

De mensen die in het gebied tussen deze straten wonen (Fatima, deel Keent en Rond de Kazerne) kunnen wel naar of van hun woning. Zij kunnen hun buurt bereiken of verlaten via de Ringbaan-West (rotonde Basculeweg of kruising Kazernelaan) en Ringbaan-Noord.

Let op: de Ringbaan-West is bij de rotonde met de Keulerstraat/Parklaan ook van ca. 16.00 tot 17.15 uur afgesloten.

Voor een kaart van de route van de Boels Ladies Tour en de alternatieve route waarlangs men de wijken kan verlaten tijdens het rijden van het parcours: zie www.weert.nl/boelsladiestour.

De parkeergarage Centrum (onder het stadhuis) is op vrijdag 1 september vanaf ca. 16.00 tot 17.15 uur niet te bereiken en er kunnen ook geen auto’s uitrijden.

 

Permanence en wielercafé

De permanence (centrale plaats waar voor en na de wielerwedstrijd allerlei handelingen plaatsvinden, zoals de uitreiking van de rugnummers en de prijzen) voor Weert is deels in Theater de Huiskamer en deels in het Weerter stadhuis. De jury en de internationale pers vinden onderdak in het stadhuis. Dat geldt ook voor de dopingcontrole.

Theater de Huiskamer organiseert ook het wielercafé (voor wielerfanaten en anderen).

Omlijstende activiteiten

De omlijstende activiteiten zijn vooral op het Raphaëlpad, de Nieuwe Markt en de Markt.

Op de Nieuwe Markt worden de politiemotoren en de ploegenkaravaan opgesteld.

Op het Raphaëlpad vinden allerlei activiteiten plaats rondom wielrennen, zoals het wielercafé, en aansluitend een Musical Night. Daarnaast zorgt Centrummanagement voor de aankleding van de binnenstad rond het thema fiets/wielrennen.

Stramproy 2 september

Op zaterdag 2 september is de permanence in Stramproy in Basisschool Op Rooj.

Om 11.00 uur begint in Stramproy op het Kerkplein de show waarin de teams aan het publiek worden voorgesteld. Rond de klok van 12.00 uur vertrekken de rensters vanaf het Kerkplein. In Stramproy fietsen de rensters nog een rondje. Ze maken hierbij gebruik van het parcours dat Toer- en Wielerclub Stramproy heeft uitgezet voor de Ronde van Stramproy die die middag om 14.00 uur van start gaat met wedstrijden van amateurs/masters, een ploegentijdrit, het open kampioenschap van Stramproy en het clubkampioenschap van Stramproy.

Verkeersafsluitingen

Op zaterdag 2 september vertrekken de rensters van de Tour rond 12.00 uur vanaf het Kerkplein. Zij fietsen dan eerst nog een parcours van ca. 2 km. Vandaar gaat het over de Molenweg, Soutsweg en Julianastraat. Vervolgens verlaten ze Stramproy via de Molenweg en de Ellerweg. Hiervoor en voor de Ronde van Stramproy zijn deze wegen van 12.00 tot 12.15 uur en van 13.30 tot 19.15 uur afgesloten voor alle verkeer.

Andere activiteiten

De dorpsraad Stramproy coördineert de omlijstende activiteiten in het dorp, dat die dag dus vertreklocatie is van de Boels Ladies Tour. Er is sprake van één aaneengesloten lint van activiteiten, terrassen, buitentap en muzikale omlijsting vanaf het Kerkplein, via de Mgr. Nolensstraat en de Prinses Beatrixstraat naar het “Zeskampterrein” aan de Prinses Beatrixstraat.

Fietsen in Weert

Weert is officieel ‘Wielergemeente’ en een fietsvriendelijke gemeente. In Weert is er een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk van zo’n 120 kilometer met genummerde knooppunten. Dit eenvoudig bewegwijzerde systeem biedt de fietser eindeloos veel routemogelijkheden en sluit aan op het Belgische netwerk. Voor mooie recreatieve routes kijk eens op de routeplanner van VVV Midden-Limburg www.routeplannerlimburg.nl

Meer informatie

Voor meer informatie zie www.weert.nl/boelsladiestour.

terug naar overzicht