Nieuws Symposium ‘Weert in beweging’

gepubliceerd op: 23-02-2014 19:00

Wordt Weert de meest actieve en gezonde gemeente van Nederland?

Dit bereiken kan de gemeente Weert niet alleen. Daarom organiseert de gemeente het symposium ‘Weert in beweging’. De gemeente nodigt hiervoor de directieleden en bestuurders uit van wijkraden, bedrijven, overheid, onderwijs-, sport-, welzijn- en zorginstellingen uit Weert en omgeving. Daarnaast is iedereen die sport en bewegen in Weert een warm hart toedraagt hier van harte welkom. Het symposium vindt plaats op maandag 24 februari 2014 van 19.00 tot 22.00 uur in scholengemeenschap Het College, Parklaan 1A in Weert. U kunt zich hiervoor tot en met 18 februari aanmelden via www.weert.nl/weertinbeweging.

Tijdens het symposium wordt u geïnspireerd om mee te denken en mee te doen. Want het doel van deze avond is samen met u tot een afgestemde visie en uitvoeringskader te komen.

Programma Weert in beweging

Tijdens deze avond krijgt u informatie over het Sport- en beweegbeleid 2.0. Dit wordt van verschillende kanten belicht. Zo uiten lijsttrekkers van de Weerter politieke partijen actief hun sportieve meningen, is er een informatiemarkt met het thema sport en bewegen en worden er verschillende workshops georganiseerd. In deze workshops komen onder meer thema’s als topsport, decentralisaties van overheidstaken op het gebied van zorg en welzijn, het belang van combinatiefunctionarissen, gehandicaptensport en het Blue Zone project aan bod. Het exacte programma en een overzicht van de workshops vindt u op de website van de gemeente Weert.

Aanmelden symposium

Kom naar het symposium ‘Weert in beweging’! Aanmelden hiervoor kan tot en met 18 februari met het formulier op www.weert.nl/weertinbeweging.

Aanmelden informatiemarkt

Heeft u interesse in een stand op de informatiemarkt over sport en bewegen? Dan kunt u zich hier ook voor opgeven via een formulier op www.weert.nl/weertinbeweging.

Samenwerking vijf ringen

Het behalen van de titel Sportgemeente van het jaar 2012 was voor de gemeente Weert geen eindpunt, maar juist een begin van iets nieuws. Daarom sloeg de gemeente de handen ineen met organisaties uit de vijf ringen (bedrijfsleven, overheid, onderwijs, sport en welzijn/zorg. Doel was om te komen tot een gezamenlijk Weerter beleidsplan, dus geen gemeentelijk beleidsplan. Uit deze samenwerking is de nota Sport- en beweegbeleid 2.0 voortgekomen.

Sport- en beweegbeleid 2.0

Het Sport- en beweegbeleid 2.0 is gericht op onze huidige samenleving. Dit beleid kan in een brede context worden bezien. Het gaat namelijk bovenal om ons gezamenlijke sport- en beweegbeleid. Daarbij gaat het uiteraard om breedtesport en topsport. Maar het gaat ook om de invloed op gezondheid, sociale cohesie, economische spin-off, ambitie en identiteit. De visienota Sport- en beweegbeleid 2.0 kunt u downloaden op de website van de gemeente Weert.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.weert.nl/weertinbeweging. Hier vindt u het aanmeldformulier en het programma voor het symposium, het Sport- en beweegbeleid 2.0 en het aanmeldformulier voor de informatiemarkt. Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact op via sportsymposium2014@weert.nl of (0495) 575 000.

 

 

terug naar overzicht