Nieuws Een middag over voedsel en duurzaamheid.

gepubliceerd op: 16-03-2014 13:00

Een middag over voedsel en duurzaamheid.

Er is bijna geen onderwerp te bedenken dat zo in de belangstelling staat als voedsel. Het roept allerlei vragen op. Eet ik niet te veel? Eet ik wel gezond? Is het eten wel verantwoord voor mijn eigen duurzaamheid of voor de duurzaamheid van de wereld? Staat de wereld voor een voedseltekort en hoe kunnen we dat voorkomen? Enzovoorts…honderden vragen. Te veel natuurlijk om allemaal aan de orde te stellen. Maar wel kunnen we aan een aantal thema’s m.b.t. voedsel en duurzaamheid aandacht besteden. Dat kunt u doen op deze middag in het Natuur- en Milieucentrum, georganiseerd door het centrum en IVN Weert e.o. Wat kunt u verwachten?

Insecten zijn een belangrijke bron van eiwitten. We zouden eigenlijk meer insecten moeten eten. Hoe die smaken? Proef het zelf? Er is een workshop pesto maken met planten uit onze eigen natuur. U kunt toelichting krijgen bij wilde en vergeten groenten. Apps over allerlei voedingszaken op uw tablet? Leerlingen van Citaverde Nederweert informeren u er over in hun appstand. Er zijn stands over verantwoord biologisch voedsel (Molen Nooitgedacht Budel en Biologisch Dynamische Boerderij de Hooge Weyer) en de GGD adviseert over voeding. Isidorus is er onder andere met brood. En is de voedselzandloper een verbeterde versie van de voedseldriehoek? Hoeveel eetkilometers heeft uw maaltijd? Zoek het zelf uit. En er is een tentoonstelling over voedsel hier en daar. Het oplossen van een puzzel zorgt ervoor dat u daar beter over geïnformeerd raakt. En hoe zit het met uw smaak? Probeer het uit met de smaakkist. En tenslotte worden er diverse interessante dvd’s vertoond. De toegang is gratis.

Plaats: NMC De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 Weert. Datum/Tijd: 16 maart 2014, 13.00-16.00 uur Inlichtingen: Ad Havermans 0495-533271 of adhavermans@concepts.nl

terug naar overzicht