Nieuws Bekende Nederlander ambassadeur van Bewegen op Maat.

gepubliceerd op: 02-08-2013 12:30

Woensdag 5 juni was Olga Commandeur in Weert voor opnames voor het project Bewegen op Maat dat is ontwikkeld door Punt Welzijn en mogelijk gemaakt door gemeente Weert, Provincie Limburg en het Oranjefonds.

 Dit project richt zich op inactieve ouderen in Weert met als doel het bevorderen van de sociale fitheid. Wat is sociale fitheid? Door in beweging te komen wordt je sociale netwerk versterkt. Inactiviteit en eenzaamheid gaan veelal hand in hand. Beweging is goed voor lichaam en geest! Het beweegprogramma wordt afgestemd op de individuele behoefte en mogelijkheden van de oudere. Hier worden vrijwilligers voor opgeleid en ingezet. Onderscheidend van andere beweegprogramma’s is dat de activiteiten in de thuissituatie worden aangeboden door vrijwilligers. Van daaruit worden deelnemers gemotiveerd om meer te gaan ondernemen. Bijvoorbeeld door samen met een buurtgenoot wekelijks te wandelen of deel te nemen aan een reguliere activiteit, zoals zwemmen of Meer Bewegen Voor Ouderen.

Als ambassadeur voor Bewegen op Maat heeft Punt Welzijn Olga Commandeur benaderd. Olga is een voormalig topsporter en was zeer succesvol op loopnummers. Zo werd ze zesmaal Nederlands kampioene op individuele nummers en achtmaal in estafetteverband, vestigde of verbeterde negenmaal een Nederlands record en nam deel aan de Olympische Spelen. Tegenwoordig zet zij zich voornamelijk in om ouderen in beweging te krijgen en te houden. We zien haar dagelijks op tv met "Nederland in Beweging!". Olga is erg enthousiast over Bewegen op Maat: ‘Het is een prachtige manier om mensen te laten ervaren dat er nog heel veel gezondheidswinst te behalen is door weer in beweging te komen, zodat de weg naar activiteiten buitenshuis ook weer wat vlakker wordt’.

 Het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn heeft naast Bewegen op Maat nog een aantal andere maatjesinitiatieven. Maatjesinitiatieven zijn initiatieven waarbij er sprake is van een 1 op 1 contact tussen vrijwilliger en een deelnemer. Het Servicepunt Vrijwilligers is dé place to be voor vrijwilligerswerk in Weert. Ook U kunt veel voor een ander betekenen. Twijfel daarom niet en neem contact met ons op, vrijwilligers zijn altijd van harte welkom!

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het Servicepunt Vrijwilligers via telefoon 0495-697900 of via vrijwilligerswerk@puntwelzijn.nl  

terug naar overzicht