Nieuws Weert in Beweging groeit, en iedere Weertenaar kan zich aansluiten!

gepubliceerd op: 27-04-2014 15:30

Weert in Beweging groeit, en iedere Weertenaar kan zich aansluiten! Weert in Beweging is een beweging die staat voor een gezondere toekomst voor de opgroeiende jeugd en een hogere leefkwaliteit in Weert. Onderzocht wordt wat de kenmerken zijn in onze leefstijl om gezonder ouder te worden met minder last van ziekte. Vanuit dit onderzoek ligt de eerste focus op ‘elk dagdeel bewegen’ in de campagne SAMEN ACTIEF. De laatste 2 jaar is vanuit metaonderzoek aan het licht gekomen dat langdurig en veel zitten misschien wel de meest belangrijke veroorzaker is van vele ziekten. Als we langer dan 2 uur zitten verhoogt het vet en suikergehalte in ons bloed, waardoor we langzaam naar diabetes, overgewicht, obesitas, verschillende vormen van kanker en hart- en vaatziekten kruipen. De vrienden en ambassadeurs van Weert in Beweging nemen deze informatie serieus en zorgen er in hun eigen leefstijl voor dat elk dagdeel, of in ieder geval het merendeel van de dagdelen, 10 a 20 minuten bewegen of sporten bevatten. Voor de een is dat geen extra moeite, de ander moet een tandje bijzetten.

Naar inschatting 30 tot 45% van de Weerter bevolking behaald die 10 a 20 minuten per dagdeel gemakkelijk. Iets meer dan 50% heeft hier serieus moeite mee. Dit kan alleen maar veranderen als de ene helft de andere helft wil helpen, indien hulp gewenst is, maar vooral het bespreekbaar maakt. Langdurig zitten heeft nu eenmaal een ernstig nadeel voor de gezondheid en dat wens je niemand toe.

Hoor jij bij die 30 tot 45% van mensen die er minder moeite mee hebben, dan ben je waarschijnlijk al vriend of ambassadeur van Weert in Beweging. Ben je dat nog niet, je bent van harte welkom om samen met ons aan een nog actiever Weert te bouwen. Meld je aan op www.beweegnet.nl/weert in laat je informeren met waardevolle update en stimulerende informatie over Weert in Beweging en een Actieve Leefstijl.

Hoor je bij die 50% van de Weerter inwoners die nog onvoldoende actief zijn, bekijk eens hoe je een beweegmomentje in elk dagdeel kan zetten, al is het maar 3 tot 5 minuutjes. Ook jij kan je als vriend of ambassadeur inschrijven op Beweegnet, zeker als je de intentie hebt om wat meer te gaan bewegen. Door de informatie die je aangereikt krijgt verdiept je inzicht op dit vlak en veranderd wellicht je motivatie om de mogelijkheden die je hebt meer te benutten.

SAMEN ACTIEF staat voor ‘elk dagdeel in beweging’ en voor samen bewegen. Als die 45% die wel al voldoende beweegt de 50% die nog onvoldoende beweegt helpt door vaker samen te gaan bewegen, dan bereiken we op korte termijn al onvoorspelbaar mooie resultaten, maar nog belangrijker, we geven een goed signaal af aan de opgroeiende jeugd.

Ambassadeurs binnen bedrijven zetten werknemers in beweging, ambassadeur in het onderwijs zetten leerlingen in beweging, ambassadeurs binnen overheidsinstellingen zetten ambtenaren in beweging, zorg- en welzijn medewerkers en vrijwilligers zetten patiënten en cliënten in beweging, trainers adviseren sporters om ook elk dagdeel te bewegen en ouders zetten kinderen in beweging en bewegen lekker veel samen. Kijk op http://www.bewegenismedicijn.nl/web/samen_gezonder voor specifieke tips om je achterban in beweging te zetten.

Een oproep aan alle vrienden, ambassadeurs en mensen die invloed hebben op de jeugd en een achterban, laat ons weten hoe je zelf meer beweegt, hoe je samen met anderen meer beweegt en/of hoe je langdurig zitten bij je achterban verminderd op; http://www.beweegnet.nl/weert/samen_actief

Weert, meest actieve, en meest gezonde stad van Nederland, daar gaan wij voor.

terug naar overzicht