Nieuws STARTSCHOT CAMPAGNE SAMEN ACTIEF DOOR BURGEMEESTER JOS HEIJMANS

gepubliceerd op: 22-04-2014 19:26

ZONDAG 27 APRIL a.s. 15.30 UUR op de Markt bij de Kerk in Weert samen met Olga Commandeur

De Campgane SAMEN ACTIEF is een burgerinitiatief van een groep Weertenaren, die een gezondere leefomgeving wenst voor de opgroeiende jeugd en hiervoor een beter voorbeeld (rolmodel) wil zijn. Om de SAMEN ACTIEF campagne breed gedragen te krijgen en bekend te maken aan alle Weertenaren, is de samenwerking aangegaan met organisaties uit sport, zorg, welzijn, lokale overheid, onderwijs en bedrijven. Samen werken deze sectoren op vrijwillige basis om de SAMEN ACTIEF boodschap te verkondigen en Weertenaren te prikkelen om een beweegmoment in elk dagdeel toe te voegen. Dat start al met 5 á 10 minuutjes extra op een dagdeel.  De start van de campagne zal plaatsvinden op 27 april om 15.30 uur op de Markt bij de Kerk, door de Burgemeester van Weert samen met Olga Commandeur.

We weten allemaal dat we te weinig bewegen. Velen bewegen veel te weinig, velen iets te weinig, velen af en toe genoeg, af en toe te weinig en slechts 12,9% van de Weertenaren beweegt volgens de preventie/beweegrichtlijn (zie SAMEN ACTIEF bijsluiter/preventierecept).

Erger nog is dat bijna de helft van de jeugd de gezonde 60 minuten per dag bewegen niet behaalt. Het resultaat: 57% van de volwassenen en 86% van de 55-plussers in Weert hebben een chronische aandoening en onder de jeugd heeft al een schrikbarende 14% obesitas. Met de SAMEN ACTIEF campagne gaan we hier samen verandering in brengen.

De boodschap van de SAMEN ACTIEF campagne is tweeledig:

  1. Een beweegmoment in elk dagdeel (voorkom langdurig zitten)
  2. Beweeg samen! Met je partner, familie, kinderen, vrienden, ouders, collegae, leerlingen, werknemers, enzovoort.

Steun SAMEN ACTIEF op www.beweegnet.nl/weert Geloof jij ook in de kracht van bewegen en wil je de campagne een steuntje in de rug geven, registreer je dan als ‘vriend’ van Weert in Beweging of als ambassadeur op www.beweegnet.nl/weert. We houden je op de hoogte van de campagne, reiken je elke maand inspiratiematerialen en informatie over een actieve en gezonde leefstijl aan en wellicht kan jij in je eigen omgeving dan ook mensen op de actie attenderen. Wordt je vriend op 27 april a.s. bij de stand van Samen Actief, dan maak je kans op een paar gratis sport/loopschoenen en een stappenteller!

De nieuwe Stadskrant Weert in Beweging en www.beweegnet.nl zijn de platformen om informatie over sport- en bewegen, gebeurtenissen rondom Weert in Beweging en de Samen Actief campagne, en alles wat met sport- en beweegaanbod te maken heeft in Weert uit te dragen. Middels verschillende rubrieken komen allerlei doelgroepen aan bod. Maar  ook bedrijven in Beweging, topsport, zorg & welzijn en nog veel  meer.

Meer informatie over de Stadskrant Weert in Beweging? info@weertmedia.nl  / www.weertmedia.nl De Stadskrant Weert in Beweging zal op zondag 27 april gratis uitgedeeld worden in de binnenstad.

Meer informatie over beweegnet.nl, mail info@beweegnet.nl

 

 

 

 

 

terug naar overzicht