Nieuws Bewegen op Maat dagelijks op tv

gepubliceerd op: 14-05-2014 09:33

Bewegen op Maat dagelijks op tv

Vanaf maandag 19 mei a.s. zal elke werkdag het beweegprogramma Bewegen op Maat te zien zijn op WTV. Onder de naam WEERT BEWEEGT start elke morgen om 10.00 uur de uitzending, een gezamenlijk initiatief van Punt Welzijn, WTV en EFAA. Naast twee blokjes bewegen van ieder zo’n kleine 10 minuten geven wij u ook nuttige informatie en leuke tips. De oefeningen zijn eenvoudig en vaak ook op of met een stoel mee te doen. Van maandag tot en met vrijdag kunt u elke dag meedoen thuis voor de buis.

Veel mensen zijn alleen en zien soms dagenlang niemand. Wat is het dan fijn als iemand zich gewoon om je bekommert. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 40 % van de 55+-ers in Weert zich matig tot sterk eenzaam voelt. Ook bewegen ouderen vaak te weinig, terwijl bewegen heel belangrijk is om gezond oud te worden. Reden voor Punt Welzijn hiermee aan de slag te gaan en zo is Bewegen op Maat ontwikkeld dat o.a. bestaat uit een heel laagdrempelige beweegprogramma. Dé oudere bestaat niet. Het beweegprogramma wordt dan ook op maat afgestemd, op persoonlijke mogelijkheden en wensen.

 Met eenvoudige oefeningen gaan opgeleide vrijwilligers bij u thuis aan de slag. Daarnaast kijken we wat uw interesses zijn om zo te proberen mensen weer bij elkaar te brengen. We kijken dan ook naar activiteiten die in de wijk worden georganiseerd. Zo wordt iemand fitter, krijgt weer meer sociale contacten en verminderen eenzaamheidsgevoelens. Punt Welzijn is trots met Olga Commandeur als ambassadeur voor Bewegen op Maat. Olga is voormalig topsportster en presentatrice van Nederland in Beweging. Al bijna 15 jaar motiveert ze via de tv mensen te blijven bewegen. Tijdens de Dag van Sport en Bewegen in Weert 27 april jl. was Olga weer in Weert. Ze vindt het initiatief van het dagelijks tv-programma op WTV met heel laagdrempelige oefeningen voor ouderen of mensen die niet meer zo mobiel zijn een fantastisch idee.

Ze vertelt dat ook zij veel te horen krijgt dat haar tv programma vaak te snel, te zwaar en te lang is. Olga wil nu zelf een soortgelijk programma gaan maken als WEERT BEWEEGT, maar in Weert hebben wij op WTV de primeur. Kijk dus vanaf 19 mei elke dag om 10.00 uur naar WEERT BEWEEGT op WTV!

Wilt u meer informatie over of meedoen met Bewegen op Maat neem dan contact op met Angela ten Bloemendal van Punt Welzijn. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom! (deelname aan Bewegen op Maat is kosteloos). Mail naar a.ten.bloemendal@puntwelzijn.nl of bel via 0495 697900. Natuurlijk kunt u ook binnenlopen op Maasstraat 36, u bent van harte welkom.

terug naar overzicht