Nieuws Oproep voor SamenLoop voor Hoop Weert (2015)

gepubliceerd op: 31-07-2014 11:04

Oproep voor SamenLoop voor Hoop Weert - 24 uur samen tegen kanker Vanuit de wandelafdeling van Atletiekvereniging Weert (AV Weert) is het initiatief genomen om ook in Weert een SamenLoop voor Hoop te organiseren. Het is de bedoeling dat dit unieke, recreatieve, 24 uur durende inzamelingsevenement voor KWF Kankerbestrijding in Weert voor het eerst in 2015 gaat plaatsvinden. Wat is SamenLoop voor Hoop?

SamenLoop voor Hoop is een wandel- en hardloopevenement waar teams 24 uur lopen in de strijd tegen kanker. Het is geen wedstrijd en meer dan een sponsorloop. SamenLoop voor Hoop steekt (ex)kankerpatiënten (survivors) een hart onder de riem. Tijdens dit lokale evenement voor jong en oud, dat volledig georganiseerd wordt door vrijwilligers, vieren de deelnemers het leven en worden overledenen herdacht. Iedereen kan deelnemen aan vele activiteiten en genieten van amusement. Samen gaan we de hele nacht door. Teamleden die niet aan het lopen zijn, kunnen uitrusten, eten, of slapen in tenten. Hoogtepunten van SamenLoop voor Hoop zijn de openingsceremonie met survivors, kaarsenceremonie en de slotronde. “SamenLoop voor Hoop zet niet alleen survivors in het zonnetje. Het gaat er ook om dat we samen de strijd tegen kanker aangaan.” Waarom meedoen?

Eén op de drie mensen wordt ooit geconfronteerd met de diagnose kanker. SamenLoop voor Hoop is een mooie gelegenheid om (ex)kankerpatiënten te steunen, degenen die eraan overleden zijn te gedenken en om geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dit doel gaat iedereen aan het hart. Door mee te doen met SamenLoop voor Hoop strijd je mee tegen kanker én beleef je een leuk en hartverwarmend weekend. Werkt u ook mee met de SamenLoop voor Hoop Weert 2015?

Op dit moment zijn we bezig met het werven van vrijwilligers om de organisatie van dit unieke evenement mogelijk te maken. We hebben behoefte aan mede-organisatoren en aan vrijwilligers die te zijner tijd hun steentje bij willen dragen. Voor geïnteresseerden vind op woensdag 17 september aanstaande om 19.30 een informatiebijeenkomst plaats in de kantine van AV Weert in Sportpark St. Teunis (Parklaan 1c, 6006 NT Weert).

Geef u op via wandelen@avweert.nl  of via 0495-450757.

terug naar overzicht