Nieuws Seniorenwandeling

gepubliceerd op: 02-08-2014 17:57

Op woensdag 13 augustus 2014 organiseert het IVN Weert e.o. een seniorenwandeling in de Lozerheide, België.

Vertrek: 14.00 uur, vertrekpunt Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man.

De deelname is gratis en staat open voor iedereen, maar het is een seniorenwandeling dus afstand, tempo en duur zijn afgesteld op de wat oudere deelnemer.

De Lozerheide is een natuurgebied nabij Lozen, België. Het is een schitterend en rijk  natuurgebied en er is dus alle reden om daar eens te gaan kijken. Het is zomer en dat zullen we aan de planten die nu in bloei staan wel kunnen zien, maar ook de naderende herfst is al merkbaar. Diverse paddenstoelen komen nu, zeker als het wat nat geweest is, al te voorschijn. We gaan deze keer ook langs de vloeiweiden. Een systeem van kanaaltjes leidde/leidt kalkrijk Maaswater uit de naburige Zuid-Willemsvaart en het Kempisch Kanaal het gebied in waardoor weilanden, de zogenaamde vloeiweiden, onder water konden worden gezet, een systeem dat als voorloper kan worden gezien van onze huidige beregening. Een enkele vloeiweide is gerestaureerd en die kunnen we gaan bekijken.

Sinds 1977 is het gebied een domeinbos en wordt beheerd door de Vlaamse overheid. De Lozerheide telt veel planten- en dierensoorten en is dus zeker in elk jaargetijde een bezoek waard.

Dit is de derde in een serie van vier seniorenwandelingen die het IVN dit jaar organiseert: in de winter, in de lente de zomer en de herfst, alle vier in de Lozerheide.

 

Verdere informatie:

Herman Beuvens

beuvens@lijbrandt.nl

tel. 0495 53 59 83

terug naar overzicht