Nieuws Infoavond SamenLoop voor Hoop Weert

gepubliceerd op: 29-10-2014 15:44

Op 4 en 5 juli 2015 vindt er een nieuw evenement plaats in Weert. SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding is een uniek evenement waarbij deelnemers de strijd aangaan tegen kanker en hun verbondenheid tonen met (ex)kankerpatiënten binnen de gemeenschap. (Ex)kankerpatiënten zijn dan ook de eregasten van het evenement. Er is aandacht voor uiteenlopende aspecten van kanker. En er wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dit evenement wordt sinds 2006 al elders in de wereld georganiseerd. Ervaringen daar leren dat het een groot evenement is waar veel mensen op af komen. Tijdens de dag, maar ook in de voorbereiding is er dan ook behoefte aan vrijwilligers. Wilt u meehelpen? Kom dan naar de infoavond op dinsdagavond 18 november in de foyer van het Munttheater.

Meer info over SamenLoop voor Hoop

Het feestelijke, braderie-achtige familie-evenement duurt 24 uur en wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Het evenement begint op zaterdag 4 juli om 14.00 uur met een openingsceremonie waarbij Survivors ((ex-)kankerpatiënten) een ereronde lopen, om 23.00 uur vindt er een kaarsenceremonie plaats en de volgende dag om 14.00 uur wordt het evenement afgesloten met een slotceremonie.

De SamenLoop voor Hoop is geen wedstrijd, maar een 24-uurswandeling waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Teams van 10 tot 15 deelnemers, lopen in 24 uur (dus dag en nacht) rondjes op de atletiekbaan van AV Weert. Ook de accommodaties van deze vereniging, sporthal St. Theunis en de (sport-)velden rondom Het College worden gebruikt.

De deelnemende teams organiseren ook activiteiten op het samenloopterrein: dit kan variëren van een veiling of loterij, het organiseren van spellen, tot verkoop van eigen gemaakte producten. Er zijn optredens van lokale artiesten en kinderactiviteiten. Deze activiteiten verhogen de opbrengst van het evenement en dragen bij aan de feestelijke, braderie-achtige sfeer.

Geschiedenis

SamenLoop voor Hoop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen. Nederland is een van die landen. In 2006 heeft KWF Relay for Life omarmd en vond onder de naam SamenLoop voor Hoop de eerste Relay in Nederland plaats in het Drentse plaatsje Borger. De verwachting is dat er in 2015 in Nederland 35 SamenLopen zullen worden georganiseerd.

Besteding van het geld

Na aftrek van kosten is van elke euro die KWF ontvangt 85 cent beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, opleidingen, voorlichting en patiënten ondersteuning. Vanuit SamenLoop voor Hoop is er een samenwerking met de inloophuizen. 10% van de opbrengst van de SamenLoop mag lokaal aan een inloophuis worden besteed.

Het Dagelijks Bestuur van de SamenLoop voor Hoop Weert 2015 heeft het Toon Hermans Huis Weert (inloophuis) aangewezen voor lokale doelbesteding.

SamenLoop voor Hoop Weert 2015

In onze gemeente staat een commissie met in totaal ongeveer 20 vrijwilligers in de startblokken om de SamenLoop voor Hoop te organiseren. Onze commissieleden zijn door KWF Kankerbestrijding getraind en worden intensief begeleid. De commissie is zeer enthousiast en stelt al haar capaciteiten beschikbaar om er een geslaagd evenement van te maken.

Uitnodiging

Op dinsdagavond 18 november om 19.30u vindt er een infoavond plaats in de foyer van het Munttheater. Hier presenteert de organisatie van SamenLoop voor Hoop Weert 2015 aan belangstellenden uit Weert en omgeving wat het evenement inhoudt. Daarbij denken we aan teams/bedrijven die zich willen inschrijven, maar ook aan vrijwilligers die willen meewerken in de voorbereiding en tijdens het evenement zelf. Voor de organisatie zijn veel vrijwilligers nodig. Wilt u uw steentje bijdragen in de vorm van bijvoorbeeld: opbouwen marktkramen, schoonhouden van het terrein, de kaarsenceremonie, catering, (gratis) optreden met muziek/entertainent? Wilt u meer informatie omdat u mogelijk als bedrijf/sponsor uw steentje wil bijdragen? Of heeft u interesse om als wandelaar/team deel te nemen aan de SamenLoop voor Hoop Weert? Meld u dan s.v.p. aan voor de infoavond. Stuur een e-mailbericht naar heeskensreijnen@gmail.com . Meer info kunt u ook lezen op www.samenloopvoorhoop.nl/weert

terug naar overzicht