Nieuws Kom in beweging voor Amnesty

gepubliceerd op: 31-10-2014 12:04

Op 10 december is het de internationale dag van de mensenrechten. Wereldwijd worden er op deze dag schrijfmarathons gehouden. Dat houdt in dat iedereen brieven kan schrijven aan gewetensgevangenen die geen eerlijk proces krijgen of onterecht vast zitten. Op deze manier wil Amnesty de gevangenen een hart onder de riem steken en politieke leiders oproepen deze mensen vrij te laten.

Ieder jaar wordt de 24-uurs-schrijfmarathon op het hoofdkantoor in Amsterdam gehouden, maar dit jaar opent het Fransiscushuis in Weert haar deuren voor Amnesty Brabant-Limburg. Dit houdt in dat iedereen op 10 december binnen kan lopen om brieven te schrijven. Er zijn mensen die er naar streven dit 24 uur vol te houden.

Om spierpijn en andere klachten te voorkomen zoekt Amnesty vrijwilligers die ‘active breaks’ willen verzorgen, waarbij de schrijvers de polsen en de schouders even losschudden.

Buiten het schrijven van brieven en de ‘active breaks’ zal Amnesty de schrijvers aanmoedigen door voor goede entertainment en een gezellige huiskamersfeer neer te zetten in het Fransiscushuis.  Het wordt dus groots aangepakt en roepen iedereen in de regio Brabant-Limburg op om mee te doen. Bekijk de sfeerimpressie van de schrijfmarathon 2013 in Amsterdam: https://www.youtube.com/watch?v=cwipsQkXyus&feature=player_detailpage

Aanmelden of vragen: Esther Koens en emailadres: e.koens@amnesty.nl. 0032 89 207141.

Sportieve groet,

Projectgroep Amnesty Brabant-Limburg.

terug naar overzicht