Nieuws Informatieavond SamenLoop voor Hoop

gepubliceerd op: 18-02-2015 12:51

Op maandag 23 februari vindt er een informatieavond plaats voor teams en vrijwilligers in de foyer van het Munttheater. Je hoort dan hoe SamenLoop voor Hoop is opgebouwd, wat er van de teams wordt verwacht etc.. Aanmelden voor de avond is gewenst, op slvhweert@gmail.com . Wil je als vrijwilliger aan de slag op 4 en/of 5 juli? Ook dan ben je van harte welkom! Er zijn zo’n 90 vrijwilligers nodig.  

Wat is SamenLoop voor Hoop

SamenLoop voor Hoop is een evenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, dat al in 1985 ontstond in Amerika. Sinds 1996 vindt het evenement ook in Nederland plaats. In 2015 vinden er 35 SamenLopen in Nederland plaats.  

Op 4 en 5 juli wordt de SamenLoop voor Hoop (SLVH) voor het eerst georganiseerd in Weert. SLVH is een uniek evenement. Teams wandelen of (hard)lopen in estafettevorm 24 uur lang rondjes op de atletiekbaan aan de Parklaan in Weert (tegenover Het College). Daarmee wordt geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding en Het Toon Hermans Huis Weert.  

Maar minstens zo belangrijk is dat mensen die nu kanker hebben of hebben gehad (we noemen deze groep ‘survivors’) een verwendag wordt aangeboden. Even niet denken aan het ziek zijn en ervaren dat er veel mensen om je heen staan die je steunen in je strijd.  

Het evenement wordt een grote happening. Naast de atletiekbaan vindt ook voldoende plaats. Er is een soort van braderie, waarbij deelnemende teams activiteiten organiseren om geld in te zamelen en er is een entertainmentprogramma waarbij tal van lokale artiesten meewerken. Ook aan de kleinsten is gedacht, waardoor SamenLoop voor Hoop een evenement voor de hele familie is.  

Aan het evenement zijn drie ceremonies verbonden: 1. 14.00 uur de openingsceremonie, waarbij de survivors welkom worden geheten. 2. 23.00 uur een kaarsenceremonie, waarbij degenen worden herdacht die de strijd niet hebben gewonnen en 3. 14.00 uur Een slotceremonie waarbij het evenement wordt afgesloten en de eindstand aan donaties bekend wordt gemaakt.  

Meer info: www.samenloopvoorhoop.nl/weert of kom 23 februari naar de informatieavond. Survivors, vrijwilligers en teams wordt gevraagd zich nu aan te melden via slvhweert@gmail.com. Ook teams die nog niet volledig bezet zijn, zodat we een overzicht hebben. Teams met definitieve namenlijsten dienen 16 mei te zijn ingeschreven.

terug naar overzicht