Nieuws Esther van den Bor start Leefstijl Coach (Leefstijl Challenge begeleider) opleiding!

gepubliceerd op: 19-02-2015 18:41

In 2013 is Esther begonnen bij het platform gehandicapten Weert met het in kaart brengen van sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking. Het platform zet zich in voor een inclusieve samenleving en daar mag sport en bewegen niet bij ontbreken.

Tijdens de vele gesprekken met ondernemers en sportverenigingen, bleek het al gauw dat ze allemaal heel erg open staan voor deze doelgroep, maar de doelgroep is ook voor hun moeilijk te bereiken.

Juist voor mensen met een beperking is het heel belangrijk dat ze in beweging zijn en blijven maar is de stap naar een reguliere vereniging soms te groot. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van deze mensen niet weten wat ze eigenlijk nog kunnen met hun beperking en waar ze dit kunnen beoefenen. Ook bleek dat het grootste deel veel last heeft van drempelvrees, eenzaamheid, bang is om niet meer mee te kunnen doen in de maatschappij omdat hun situatie is veranderd en/of denken dat ze niet meer kunnen sporten bij het reguliere aanbod. Ook zie je bij veel inactieve mensen, dat ze vaak overgewicht hebben, wat er weer voor zorgt dat ze zich soms nog slechter voelen en dat de schaamte er voor zorgt dat ze ook niet meer naar een vereniging toe durven gaan.

Esther wilde hier iets aan doen omdat ze zelf het levende bewijs is dat het wel kan. Sinds 5 jaar kan Esther niet meer lopen maar ze ziet dat niet als beperking, eerder als een uitdaging.

Esther organiseert nu veel aangepaste sport en beweeg evenementen en activiteiten en ze wil de mensen graag persoonlijk gaan begeleiden omdat ze zelf merkt dat een persoonlijke benadering veel beter werkt dan een algemeen bericht sturen.

Eind 2014 behaalde Esther bij Life Style Vitae Leefstijlclub al de titel ‘beweegcoach’ en inmiddels heeft zij al diverse mensen met een functiebeperking aan het sporten en bewegen gekregen. Maar gezondheidsbevordering is meer dan alleen sport, het is bewegen, gezonde voeding en mentale fitheid. Dat is de reden waarom Esther een volgende stap gaat nemen en de Leefstijl Coach opleiding gaat volgen. “Ik wil iedereen met een beperking kunnen begeleiden naar een gezondere leefstijl waardoor ze een stuk gelukkiger worden, beter in hun vel komen te zitten en ook meer sociale contacten krijgen,” aldus Esther. Ze vervolgt; “Ik weet hoe gelukkig je word van deze manier van leven. Pak de draad op, kom in beweging en heb je hier hulp bij nodig dan sta ik voor je klaar..”

 

Esther van den Bor Sportparticipatie & beweegcoach coördinator vrijwilligers T: 06-20376890 E: esther.pgw@gmail.com www.pgweert.nl

terug naar overzicht