Nieuws Feestelijke opening Natuurlijk Spelen Centrum Noord met huttenbouwdag

gepubliceerd op: 29-03-2015 13:41

Zaterdag 28 maart wordt de speelplek ‘Natuurlijk Spelen Centrum Noord’ feestelijk geopend. Dat gebeurt door alle kinderen uit de buurt, Boshoven en Molenakker uit te nodigen voor een huttenbouwdag. Scouting Hubovra begeleidt de huttenbouwers. Vanaf 10.15 tot 12.00 u wordt aan de hutten gebouwd, waarna wethouder Litjens zal beoordelen welk team de mooiste hut heeft gebouwd en wordt de speelplek officieel geopend.

Zo’n twee jaar terug ontstond het idee om op de plek van ‘de dikke kastanjeboom’ aan de Suffolkweg een speelplek in te richten volgens het principe van Natuurlijk Spelen. Bijzonder aan dit idee is dat het ontstond in de wijk en dat de realisatie van het plan ook volledig door de wijk is uitgevoerd. Daarbij werden gemeente en Wijkraad Boshoven betrokken. Burgerparticipatie in optima forma dus. Met minimale middelen, een beetje sponsoring, veel creativiteit en zelfwerkzaamheid is er nu een juweeltje van een ontmoetingsplek ontstaan. Want de plek is duidelijk meer dan een speelplaats. Het is een plek waar niet alleen buurtkinderen, maar ook buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Waar medewerkers van het aangrenzende bedrijventerrein in de pauze kunnen gaan zitten, waar mensen die te voet van Boshoven naar de stad gaan even kunnen uitrusten en fietsers even kunnen stoppen om bijv. te genieten van de bootjes in het kanaal. Een plek dus die door meerdere doelgroepen gebruikt zal gaan worden.

Alle kinderen van Weert, maar met name Boshoven en Molenakker worden uitgenodigd om zaterdag 28 maart een hut te komen bouwen. Graag aanwezig zijn om 10.15 uur. De buurt zorgt voor iets te drinken en eten. Rond 12.15 uur is de huttenbouwdag afgelopen.

 

terug naar overzicht