Nieuws Fiets4Daagse De Peel

gepubliceerd op: 11-05-2015 07:00

Werkgroep Weert organiseert Fiets4Daagse De Peel voor 15e keer op rij deze zomer!

Een evenement met een feestelijk tintje dit jaar! De Stichting Fiets4Daagse De Peel viert dit jaar het 40-jarig jubileum en de Werkgroep Weert neemt daar nu voor het 15e jaar op rij met een eigen werkgroep aan deel! Van 21 t/m 24 juli 2015 kan jong en oud weer genieten van dit fantastische evenement. De Peel is een natuurgebied van internationale klasse en vooral bekend om zijn vogelrijkdom. Het landschap is er weids en waterrijk. Het is er heerlijk fietsen. Doe met ons mee!

Uniek bij deze Fiets4Daagse is dat u in verschillende plaatsen kunt starten: Weert, Deurne, Meijel en Stiphout. Fietsliefhebbers met als startplaats Weert kunnen weer genieten van het prachtige grensoverschrijdende landschap Nederland/België. Ook dit jaar zijn alle routes weer met zorg uitgezet, perfect beschreven én voorzien van pijlen. Bovendien is zoveel mogelijk gekozen voor rustige, vaak vrij liggende fietspaden of verkeersluwe wegen. Niet voor niets hebben onze routes van de Nederlandse Toer en Fiets Unie (NFTU) de hoogste onderscheiding (3***) gekregen!

In elke route is een foto- of routequiz opgenomen waarmee u aantrekkelijke prijzen kunt winnen. Elke route kent controle-/rustplaatsen waar u de benen kunt strekken en een versnapering kunt nuttigen. Voor pech onderweg hoeft u niet bang te zijn. Er staat altijd een pechhulpbus klaar om uit te rukken en u te helpen (o.a. voorzien van reservefietsen). Door de verschillende afstanden is er voldoende uitdaging voor meer of minder geoefende fietsers: jong en oud kan meedoen!

In Weert kunt u dagelijks vanaf 9.00 uur (10.00 uur bij de 30 km-route!) tot 13.00 uur starten bij de kantine van Sportpark Drakesteyn van voetbalclub Wilhelmina ’08 (Drakesteyn 8, 6006 AG Weert). Borden met ‘Fiets4Daagse De Peel’ leiden u naar deze startlocatie, waar voldoende parkeergelegenheid is voor uw auto. U kunt iedere dag kiezen uit routes van 30, 45 of 60 km. Voorinschrijven met korting kan van 1 mei t/m 14 juli 2015 bij het VVV Agentschap, Markt 11 te Weert of via onze website www.fiets4daagsedepeel.nl. Het inschrijfgeld bedraagt dan € 10 voor 4 dagen; kinderen van 5 t/m 12 jaar € 7 (maximaal 2 betalende kinderen per gezin). Als u inschrijft op de dag van vertrek is het tarief voor 4 dagen € 12 (kinderen van 5 t/m 12 jaar € 9). Dagdeelname kost € 4 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis deelnemen.

Iedere deelnemer ontvangt bij de start een vlaggetje, traktatie, routebeschrijving en boekje met toeristische informatie waarin ook de controlestempels verzameld worden. Als u minimaal 3 dagen meefietst, ontvangt u bovendien een fraaie herinneringsmedaille én een gratis lot waarop u meedingt naar waardevolle prijzen. Op de laatste dag, vrijdag 24 juli, organiseert elke startplaats een gezellige, muzikale slotmanifestatie. Dan vindt ook de gratis loterij met prachtige prijzen (hoofdprijs is een heel mooie fiets!!) plaats. Maar ook op de andere fietsdagen wordt er in verband met het jubileumjaar voor extra gezelligheid gezorgd. Laat u verrassen!

Voor meer informatie over de Fiets4Daagse De Peel met als startplaats Weert kunt u op onze website terecht: www.fiets4daagsedepeel.nl.

terug naar overzicht