Nieuws GENOMINEERDEN ZIJN BEKEND WEERTER SPORTMAN EN SPORTVROUW 2015 en overige Weerter Sportprijzen

gepubliceerd op: 23-11-2015 10:55

27 november 2015: PRESENTATIE AVOND STADSAGENDA WEERT 2016 - SPORTHULDIGINGEN - VEILING KUNSTWERKEN PSW EN HET TOON HERMANS HUIS! Op 27 november a.s. zal in zaal Don Bosco het eerste exemplaar van  de Stadsagenda Weert in Beweging 2016 overhandigd gaan worden wethouder Geert Gabriels.

Tijdens deze avond worden er kunstwerken van PSW geveild (beelden een onderwerp van Weert uit) en dit jaar ook 14 kunstwerken van de schilderclub van het Toon Hermans Huis. De kunstwerken van deze schilderclub beelden allemaal een gedicht van Toon uit. Een prachtig initiatief.  Een aantal van de prachtige kunstwerken siert de cover van de Stadsagenda 2016.

Deze avond vinden tevens diverse sporthuldigingen van sporters die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie geleverd hebben. De sporters van de stichting Gaan voor Goud worden voorgesteld en er zijn dit jaar voor het eerst in Weert prijzen voor: de Sportman en Sportvrouw van het jaar, de Lei de Borgie bokaal voor het sportteam van het jaar, de sporter(s) van het jaar met een beperking en de eremedaille van de Weerter Sportraad wordt uitgereikt.

Genomineerden in willekeurige volgorde:

Sportman Weert  2015 :  Sportman Aito Koster, boksen; Daan Rosenmuller, basketbal; Luke Zander, boogschieten

Sportvrouw Weert 2015: Vera van Pol, turnen; Kiki Fleuren, basketbal; Karlijn Schlatmann, turnen

Lei de Borgie Bokaal voor het Sportteam Weert 2015: Rapiditas H1; Triatlon dames; Hockey MC1

G-sporter Weert 2015: Esther van den Bor, all-round;  Nick Close, all-round; Björn Jaeken, tafeltennis

Ere Award Weerter Sportraad 2015: Henk de Koning, Reddingsbrigade Weert; Gerard Ackermans, Basketbal Promotie Limburg-BAL; Bas Pluijmen, Hockey Vereniging Weert

Huldigingen bijzondere sportprestaties:

Vera van Pol, turnen; Aito Koster, Boksen; Eva Wacanno, tennis; Eveline Bos, dressuur paardrijden; Laura Hoogeveen, eventing paardrijden; Rodinde Rutjens, mennen paarden; Tristan Verheijen, mennen paarden; Bjorn Jaeken, tafeltennis; Emmy Weekers, hardlopen; Robin van Heukelom, basketballen Naast de kunstwerken wordt ook een speciaal voor Sjeng Schalken gemaakt tennisracket geveild, waar hij Wimbledon mee gespeeld heeft als 8ste van de wereld. De opbrengst van dit speciale racket gaat naar We Pink Your Day in Weert. (verwendag voor vrouwen met kanker). De opbrengst van de kunstwerken van het Toon Hermans Huis gaat naar het huis zelf. Door de opbrengst van de kunstwerken van wordt er een cheque aangeboden aan de Stichting Gaan voor Goud en aan de Weerter Sportraad. De opbrengst van het bijzondere schilderij van PSW van de IJsbaan gaat ook naar de Stichting IJsbaan Sint Franciscushuis Weert. Er zijn optredens van o.a. het RICK,  Duo Double You en dansschool Fresh. Deze bijzondere avond staat helemaal in het teken van Weert in Beweging, een avond waar sport & cultuur bij elkaar komen en verbindingen gelegd worden. Uiteraard krijgen alle gasten die avond de Stadsagenda Weert 2016 mee naar huis!

Locatie: Zaal Don Bosco, Boshoverweg 60 in Weert, aanvang 19.00 uur, toegang gratis. Voor vragen of het reserveren van een plaats kunt u contact opnemen met Cindy Denessen, 06 – 207 49 885. De toegang is gratis.

terug naar overzicht