Nieuws Denk, praat en beslis mee over sport en bewegen in Weert!

gepubliceerd op: 25-09-2020 16:51

Op dinsdag 13 oktober gaan we weer aan de slag met het Sportakkoord. We gaan op een digitale manier verder waar we in maart zijn gebleven. De actiepunten die zijn beschreven in het Weerter sportakkoord gaan we nu verder uitwerken. Er wordt van 19:00 – 20:30 uur een digitale sessie georganiseerd die als doel heeft om werkgroepen te vormen die aan de slag gaan met de thema’s.

Het Weerter sportakkoord         

Medio 2018 is het nationaal sportakkoord ‘Sport Verenigt Nederland’ ondertekend. Hierna zijn we in Weert aan de slag gegaan om tot een Weerter sportakkoord te komen.

In het begin van 2020 hebben we samen met sportverenigingen, -aanbieders, scholen en organisaties bijeenkomsten georganiseerd om tot een Weerter sportakkoord te komen. Dit sportakkoord is in juni 2020 ingediend en vastgesteld. Het doel van het sportakkoord is dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer. Het volledige Weerter sportakkoord is te lezen via deze link.

Bijeenkomst 13 oktober

Op dinsdag 13 oktober organiseren we een online bijeenkomst. Het doel van deze bijeenkomst is om in groepen met de thema’s aan de slag te gaan.

De 4 thema’s zijn:

  1. Sport en bewegen voor iedereen.
  2. Meer bewegen op en rondom school.
  3. Vitale sport- en beweegaanbieders.
  4. Samenwerken

Voor ieder thema wordt een startbudget beschikbaar gesteld. Zo kunt u samen met de andere partners gelijk aan de slag om de actiepunten die onder deze thema’s zijn benoemd in uitvoering te brengen.

Aanmelden

Ja, ik kom op dinsdag 13 oktober

Locatie: Thuis lekker digitaal

Tijd:  19:00 – 20:30 uur

Aanmelden kan tot zondag 11 oktober

U ontvangt maandag 12 oktober de link naar de webinar.

Kunt u niet aanwezig zijn en wilt u toch met een thema aan de slag om meer mensen in beweging te krijgen. Laat het ons weten via sportakkoord@weert.nl.

Wij ontmoeten u graag (digitaal) op dinsdag 13 oktober!

Met vriendelijke groet,

Gemeente Weert, Punt Welzijn, Weert in Bewegen en Huis voor de Sport Limburg

terug naar overzicht