Nieuws Cursus Vitaal met Dementie: Voor iedereen die dicht bij mensen met dementie staat

gepubliceerd op: 14-09-2022 08:44

Cursus Vitaal met Dementie: Voor iedereen die dicht bij mensen met dementie staat

De diagnose dementie is ingrijpend en roept veel vragen op. Wat is dementie? Wat staat u en uw partner te wachten? Waar kunt u terecht voor hulp? De behandelaren van Vitaal Thuis geven u in de gratis cursus Vitaal met Dementie praktische informatie hoe u beter om kunt gaan met de ziekte of die van uw partner.

De man van Willie Andriessen heeft dementie. Op aanraden van de casemanager Dementie heeft ze de cursus Vitaal met Dementie gevolgd. Ze deelt graag haar verhaal in de hoop dat het anderen helpt.

“Mijn man werd vergeetachtig en hij concentreerde zich met alles op rechts, dat waren de eerste tekenen van dementie. Nu woont hij in woonzorgcentrum Hornehoof. Ik heb er alles aan gedaan om hem zo lang mogelijk thuis te houden, maar door mijn eigen gezondheid ging het niet meer. Ik ben nieuwsgierig en wil nieuwe dingen leren, daarom heb ik mij aangemeld voor de cursus Vitaal met Dementie. Voordat de cursus begon is een trainer bij ons aan huis geweest voor een intakegesprek. Het groepje van de cursus bestond uit 5 deelnemers, en het leuke is dat we nog steeds contact met elkaar hebben.

Vanuit de cursus pak je de dingen op die jou helpen. Zo heb ik geleerd om meer te praten over positieve én negatieve gevoelens. In het begin voelde ik een drempel om dingen te delen, maar doordat iedereen in de groep in hetzelfde schuitje zit stel je jezelf sneller open. En door het voeren van diepgaande gesprekken is er wederzijds vertrouwen opgebouwd.

Ik wil de cursus aan iedereen aanraden die dicht bij mensen met dementie staan. Start zo vroeg mogelijk met de cursus, dan heb je beiden het meeste profijt ervan.”

Op dinsdag 1 november gaat de cursus van start. De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten die wekelijks plaatsvinden op dinsdag en vrijdag. Deelname is gratis. Bekijk de volledige planning en voor meer informatie op www.landvanhorne.nl/cursus-vitaal-met-dementie.

Over Vitaal Thuis Vitaal Thuis bestaat uit behandelaren met specialistische kennis en ervaring. Denk aan een ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist en diëtiste. Deze kennis zetten ze in bij u thuis, zodat u in uw eigen omgeving zo vitaal mogelijk ouder wordt. De behandelaren werken nauw met elkaar samen, óók met wijkverpleegkundigen en huisartsen. Benieuwd wat Vitaal Thuis voor u kan betekenen? Kijk op www.landvanhorne.nl/vitaal-thuis.

 

terug naar overzicht